Paikallisuutiset

Poliisi: "Huomioi muut uudenvuoden juhlinnassa"

Poliisi valvoo uudenvuoden juhlintaa ja muistuttaa ilotulitteita koskevista säännöistä.

Vuoden vaihtuminen kokoaa ihmiset yhteen juhlimaan niin ravintoloissa, yksityisasunnoissa kuin mökeilläkin.

Uutenavuotena poliisi valvoo erityisesti juhlijoiden käyttäytymistä, ilotulitteiden käsittelyä sekä sallitun ilotulitusajan noudattamista.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Kehotamme ihmisiä ottamaan juhlahumussa huomioon sekä kanssaihmiset että eläimet. Moni lemmikki ahdistuu pelkästä ilotulitteiden paukkeesta, muistuttaa ylikomisario Arto Autio Oulun poliisilaitoksesta.

Ilotulitteita ampuessa täytyy pitää huoli siitä, ettei aiheuta vaaraa ihmisille, luonnolle eikä omaisuudelle.

Ilotulitteet tulee aina suunnata poispäin ihmisistä ja rakennuksista.

Lain mukaan ampujalla pitää olla suojalasit päässään ja omat roskat on siivottava pois ympäristöstä. Myös ilotulitusta katsovien on suositeltavaa käyttää suojalaseja.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Ilotulitteita saa ampua kahdeksan tunnin ajan: uudenvuodenaaton kello 18:sta uudenvuodenyön kello 2:een. Ilotulitteita ei saa käsitellä päihtyneenä eikä luovuttaa alle 18-vuotiaille.

– Alle 18-vuotias ei saa edes pitää hallussaan ilotulitteita eikä alkoholijuomia. Jos poliisi löytää alaikäisen hallusta ilotulitteita tai alkoholia, se takavarikoi kyseiset tuotteet. Alkoholin hallussapidosta se tekee lastensuojeluilmoituksen sosiaaliviranomaisille.

Oulun poliisilaitoksen neuvottelukunta kokoontuu noin kaksi kertaa vuodessa, seuraava kokous on tarkoitus järjestää keväällä 2022.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä