Paikallisuutiset

Pakolliset terveystarkastukset maahan saapuville tulevat voimaan Vartiuksessa perjantaina

Vartiuksessa alkavat pakolliset terveystarkastukset maahan saapuville, Kainuun sote tiedottaa.

Pohjois-Suomen aluehallintoviraston päätös maahantulijoiden pakollisista terveystarkastuksista astuu voimaan perjantaina 2. huhtikuuta.

Pohjois-Suomen avi määrää tartuntatautilain 16 pykälän nojalla kaikki lentoliikenteen ja maarajan rajanylityspaikkojen kautta riskimaista Suomeen saapuvat henkilöt osallistumaan välittömästi maahantulon jälkeen terveystarkastukseen koronaviruksen ja sen herkästi leviävien muunnosten leviämisen ehkäisemiseksi.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Avin määräys on voimassa 31.5. saakka.

Tarkastuksen osana voidaan ottaa välttämättömiä näytteitä, mukaan lukien koronatesti, soten tiedotteessa kerrotaan.

Vartiuksen rajanylityspaikalla on ollut Kainuun soten järjestämä maahantulijoiden vapaaehtoinen koronatestaus käynnissä joulukuusta alkaen. Testimahdollisuus säilyy edelleen kaikille Vartiuksesta maahan saapuville. Käytännössä nyt tuleva muutos koskee siis terveystarkastuksen pakollisuutta.

Uusi määräys koskee henkilöitä, jotka ovat 14 vuorokauden sisällä ennen maahantuloa oleskelleet maassa, jonka koronailmaantuvuus on suurempi kuin 25 (per 100 000 henkilöä / 14 vrk).

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Määräys ei koske vuonna 2008 tai sen jälkeen syntyneitä lapsia, eikä myöskään tavaraliikenteen kuljetus- ja logistiikkahenkilöstöä työtehtävissään.

Virkasuhteinen tartuntataudeista vastaava lääkäri voi määrätä henkilön 14 vuorokauden mittaiseen karanteeniin esimerkiksi, mikäli henkilö kieltäytyy testaus- ja karanteenikäytännöistä.

Vartiuksen rajanylityspaikalla on ollut Kainuun soten järjestämä maahantulijoiden vapaaehtoinen koronatestaus käynnissä joulukuusta alkaen. Testimahdollisuus säilyy edelleen kaikille Vartiuksesta maahan saapuville. Käytännössä nyt voimaan tuleva muutos koskee terveystarkastuksen pakollisuutta.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä