Paikallisuutiset

Päätoimittajalta: Kunnallisneuvos Polvinen väitti valtuustosalissa perättömiä

Kunnallisneuvos Osmo Polvinen (vas.) väitti Sotkamon kunnanvaltuuston kokouksen julkisessa ja YouTuben kautta jaetussa puheenvuorossaan, että Sotkamo-lehti olisi poistanut verkkosivuiltaan julkaisemansa Osmo Polvisen mielipidekirjoituksen.

Kirjoitus on julkaistu 15.1. klo 7:00 ja on sivuilla edelleen luettavana maksuttomana kaikille, ei vain tilaajille. Kirjoitus liittyi aluevaaleihin ja käsittelee hyvinvointialue- ja soteasioita.

Polvinen väitti päätoimittajalle toisen henkilön haastattelun yhteydessä työväentalolla keskiviikkona 23.2., että hän ei enää löydä mielipidekirjoitustaan, ja että se olisi sivuilta poistettu.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Polviselle vastattiin, ettei kirjoitusta ole poistettu, vaan se on ollut julkaisemisesta lähtien kaikkein luettavana jo on edelleen. Julkaistun kirjoituksen poistaminen lehden verkkosivuilta vaatii todella vahvat perusteet.

Tästä huolimatta kunnallisneuvos Polvinen esitti valtuuston kokouksessa väitteen, että kirjoitus olisi poistettu pari päivää sen julkaisun jälkeen.

On ilmeistä, että kunnallisneuvos ei osaa käyttää lehden verkkosivuja eikä ymmärrä niiden toimintaperiaatetta, vaan olettaa, että hänen mielipidekirjoituksensa pysyy lehden etusivulla viikkokausia.

Kunnallisneuvokselle ja kaikille muillekin lukijoille neuvoksi, että aiemmin julkaistut kirjoitukset voi hakea sivujen oikean yläkulman valikosta suurennuslasi-kuvakkeen oikealta puolelta. Erityisesti päättäjälle on tärkeää, millä tavalla erilaiset digitaaliset tiedonhankintalähteet toimivat.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kunnallisneuvos korjannee perättömän väitteensä hyvän tavan mukaisesti siinä laajuudessa, kun on perättömän väitteen esittänyt.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä