Paikallisuutiset

Oireeton altistunutkin voi mennä kouluun –  kasvomaskit laajaan käyttöön

Kouluun ja päiväkotiin voi Kainuun soten uusien ohjeiden mukaan mennä oireettomana altistumisesta huolimatta. Kajaanin kaupunki sai viikonloppuna uudet toimintaohjeet sotelta.

Jatkossa koko luokan tai lapsiryhmän kattavia karanteeneja ei automaattisesti aseteta, vaan oppilaat ja lapset voivat tulla terveenä kouluun, aamu- ja iltapäivätoimintaan sekä päiväkotiin. Koulut ja päiväkodit tiedottavat altistuneiden oppilaiden huoltajia Wilman välityksellä.

Soten suosituksen mukaisesti kasvomaskien käyttö laajenee. Kouluissa se otetaan käyttöön myös ykkö- ja kakkosluokilla maanantaista alkaen. Varhaiskasvatuksen henkilöstö käyttää myös maskeja ja visiirejä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kajaanin perusopetuksen johtaja Päivi Rissanen kertoo Wilma-viestissään, että kouluilla ovat käytössä tehostetut toimet, joilla arjen kontaktien määrää pyritään rajaamaan.

– Me kouluilla teemme parhaamme, että lasten arki olisi niin normaalia kuin se vain suinkin vallitsevassa tilanteessa on mahdollista.

Uusi ohjeistus näkyy heti koulutyössä.

– Etäopetuksessa aiempien ohjeiden mukaan olleet luokat ovat palanneet lähiopetukseen, lukuunottamatta eristyksessä tai karanteenissa vielä olevia oppilaita.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Osa opettajistakin saanut koronatartunnan tai on altistunut. Rissasen mukaan opettajia on juuri ja juuri riittänyt, kun kouluissa on tehty pieniä uudelleenjärjestelyjä.

– Jokaisessa koulussa on omanlaisensa tilanne.

Korona

Ohjeet kouluille

Kajaanin perusopetuksen ohjeistus:

Kouluun sekä aamu- ja iltapäivätoimintaan saa osallistua vain terveenä. Jos oppilaalla on hengitystieinfektion oireita tai ripulia, lapsi ei voi tulla kouluun.

Jos oppilaalle kehittyy koronavirusinfektioon sopivia oireita, pitää hakeutua koronavirustestiin. Kotitestin voi tehdä, mutta tulee huomioida, että negatiivinen kotitesti ei poissulje koronavirusinfektiota.

Mikäli oppilaalla todetaan koronavirusinfektio, siitä tulee viipymättä ilmoittaa opettajalle tai rehtorille, jotta mahdollisesti altistuneet henkilöt voidaan kartoittaa.

Kun koulu saa tiedon oppilaalla todetusta koronatartunnasta, kartoitamme koulussa sekä aamu- ja iltapäivätoiminnassa altistuneet henkilöt, joiden kanssa tartunnan saanut on ollut läheisessä kontaktissa positiivista testitulosta edeltävän 2 vuorokauden aikana.

Informoimme altistuneiden oppilaiden huoltajia jatkossa Wilman kautta. Lähtökohtaisesti tartunnanjäljitys ei ole enää automaattisesti altistuneisiin yhteydessä.

Altistuneet oppilaat voivat tulla terveenä kouluun. Koulu muistuttaa myös hyvästä käsihygieniasta huolehtimisesta.

Sote suosittelee kaikilla vuosiluokilla suu-nenäsuojainten käyttöä.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä