Ihmiset

Nyt leipomaan ja koristelemaan – osallistu Sotkamo-lehden piparkakkukilpailuun

Perinteeksi muodostuneessa piparkakkukilpailussa on kaksi sarjaa: koristellut piparkakut sekä piparkakkutalot.

Joulussa parasta voi kaikesta puuhasta ja valmistautumisesta huolimatta olla joulun odotus. Näin on ainakin lapsilla, jotka odottavat, toteutuvatko joululahjatoiveet ja millä tavalla.

Jouluna annetaan ja saadaan lahjoja ja samalla jaetaan iloa. Jakamalla jotain omastaan ilo moninkertaistuu.

Nyt on mahdollisuus jakaa kaikille lehden lukijoille jotain omista jouluvalmisteluista, tarkemmin ottaen joululeivonnaista. Ja ihan tarkasti ottaen leivonnaisia ei sentään tarvitse jakaa, vaan valokuva kauniisti koristellusta piparkakusta, piparkakkutalosta tai -rakennelmasta riittää.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Sotkamo-lehti järjestää jo perinteeksi muodostuneeseen tapaan tänäkin vuonna jouluisen piparkakkukilpailun.

Kilpailuun pääsee osallistumaan valokuvaamalla tekemänsä piparkakun tai piparkakkutalon.

Sarjoja on siis kaksi: koristellut piparkakut ja piparkakkutalot. Vuosien mittaan jälkimmäiseen sarjaan on osallistuttu niin piparkakkutaloilla ja -linnoilla kuin jouluisilla rekiasetelmilla.

Ikärajaa kummassakaan sarjassa ei ole, vaan kaikki voivat osallistua joko yksin tai yhdessä ystävien, vanhempien tai lasten kanssa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Piparin leivonta on monelle tärkeä osa joulun odotusta. Tällä kertaa kannattaa varata vähän tavallista enemmän aikaa suunnitteluun ja leivontaan sekä päästää mielikuvitus valloilleen. Joskus erilaisuus ja yllätyksellisyys saavat teoksen erottumaan joukosta, toisaalta perinteinen ja huolella tehty talokin on kaunis.

Piparkakun ja piparkakkutalon koristeleminen on mukavaa puuhaa, missä luovuutta saa käyttää vapaasti. Ja jos harjoituskappaleitakin tulee, voi ne syödä parempiin suihin ja aloittaa taas uuden piparin koristelu.

Kannattaa myös kiinnittää hieman huomiota valmiin teoksen valokuvaamiseen. Kuvan laatu ei sinänsä vaikuta kilpailutulokseen, mutta hyvästä kuvasta saa helpommin käsityksen piparkakusta tai -talosta.

Kilpailuun osallistutaan lähettämällä kuva tai useampia kuvia tekemästään piparkakusta tai -talosta viimeistään 15. joulukuuta Sotkamo-lehden toimitukseen toimitus.sotkamolehti@slpmedia.fi.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Liitä viestiin piparkakun tekijän tai tekijöiden nimet, voit mainita myös iän, jos tekijänä on lapsia. Jos teokseen tai sen tekemiseen liittyy jokin lyhyt tarina, kannattaa se liittää mukaan.

Kun vielä laitat sähköpostin otsikoksi "Kaunein piparkakku ", niin viesti tulee varmimmin huomatuksi.

Valmiit työt arvioidaan Sotkamo-lehden henkilökunnan toimesta ja sarjojen parhaat palkitaan jouluviikolla ajankohtaan sopivalla herkkukassilla.

Olipa kerran... alkaa Eija, Eetu ja Emmi Hakamäen tekemä piparkakkukirja. Tarina kertoo jättipupusta, mutta lopun saa jokainen keksiä itse. Mielikuvituksellinen aihe toi kilpailun voiton vuonna 2019.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä