Mielipiteet

Mielipide: Vaalikysymyksiä

En ole koskaan ymmärtänyt sitä, ettei käydä vaaleissa äänestämässä. Demokraattinen systeemi vaatii toteutuakseen riittävän määrän ihmisiä, jotka antavat äänensä vaaleissa. Muussa tapauksessa ajaudutaan diktatuuriin tai harvainvaltaan.

Ymmärrän sen kuitenkin hyvin, jos kansalainen kokee vaihtoehtojen puutetta äänestyspäätöstä tehdessään. Tässä voi auttaa joukko kysymyksiä, joita voi esittää itselleen. Mikä poliittinen ryhmä, tai sen edustaja, ajaa juuri niitä asioita, jotka koen kaikkein merkittävimmiksi itseni, Suomen ja koko kansakunnan kannalta.

Nyt äänestetään jälleen kerran kansakunnan suunnasta. Monia peruuttamattomia päätöksiä on jo tehty, mutta tulevissa kysymyksissä voidaan kuitenkin navigoida maailman merellä monella tavalla. Itselleni kynnyskysymyksiä kansanedustajia valittaessa ovat suhteemme naapurivaltioihin, mahdollisimman itsenäinen talous- ja terveyspolitiikka ja etenkin kauppasuhteiden palauttaminen kaikkiin ilmansuuntiin.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Suomen pitkän historian kulussa maatamme on voitu rakentaa hyvissä merkeissä aina silloin, kun maallamme ovat olleet suhteet kunnossa Venäjään tai sen edeltäjiin. Ja on ollut viljelylle ja luonnonantimien kasvulle suotuisa ilmasto. Kylmät kaudet ja joutuminen suurvaltapolitiikan pelinappulaksi, etenkin vihollisuustilanteissa, ovat olleet maallemme hirmuisia aikoja. Luoja varjelkoon meitä näistä ja antakoon armonsa paistaa kansakuntamme ylle. Yhden voimme aina tehdä; pyytää Jumalan siunausta kansamme ylle.

Antti Lankinen

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä