Mielipiteet

Mielipide: Seisomme rinnallanne ukrainalaiset!

Mielipide. Sotkamo-lehdessä ja Kainuun Sanomissa juttu Kuhmontien varteen pystyttämästämme Slava Ukraini -julisteesta. Ohikulkijat ilmoittivat 15.11. harmistuneena, että se oli yön aikana rikottu ja viety pois. Pahimmalta tuntuu, että 13-vuotiaan ukrainalaisen Darynan maalaama taideteos hävitettiin.

Julisteella oli tarkoitus osoittaa pieneltä osin tukea brutaalin hyökkäyksen kohteeksi joutuneille ja turvaa Suomestakin hakeneille ukrainalaisille. Julisteen hävittäjä tukee hirvittäviin rikoksiin syyllistyvää Putinin hallintoa.

Minun ei tarvitse muuta kuin valmistaa uusi juliste. Ellen niin tekisi, antautuisin provokaattoreille. Ukrainan kansan uhrit sen sijaan ovat mittaamattomat. Lisäksi he joutuvat rakentamaan uudestaan tuhotut kodit, sairaalat, koulut ja lähes koko elämälle välttämättömän infran. Ukrainalaisten urhea taistelu tullaan muistamaan satoja vuosia.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Julisteen paikalla on omistuksessani olevaa maata, jossa muillakin olisi mahdollisuus osoittaa näkyvää tukeaan. Otan ideoita vastaan.

Olen tehnyt taideteoksen hävittämisestä rikosilmoituksen. Perun sen heti, kun juliste palautetaan.

Matti Korhonen

Saijanlahti

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä