Mielipiteet

Mielipide: Rakennusjätteen käsittelypaikasta mainehaitta Makkosenmäelle ja Nivulle

Mielipide. Makkosemäki on rauhallinen, siisti ja viihtyisä asuinalue. 1970-luvun lopulta lähtien rakentunut alue on viime vuosina laajentunut Pinolantien suuntaan ja myös "toiselle puolen" tietä Nivuntien varteen.

Rakentajia ovat houkutelleet edulliset tontit, lähellä olevat palvelut sekä sijainti vesistön ja metsäluonnon äärellä. Alueella on kymmeniä, jos ei jopa satoja omakotitaloja.

Jonkin aikaa sitten kunta päätti hankkia lisää maata alueelta asuntorakentamista varten.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Alueella on myös maiden läjitysalue, johon tällä menolla voi seuraavien talvien aikana tehdä lapsille hyppyrimäen ja vaikka laskettelurinteen. Kohta kelkkareitti joutuu väistymään muualle läjitysalueen kasvaessa.

Nyt tälle alueella ollaan läjitysalueen lisäksi tekemässä tiilen, betonin ja asvaltin sekä muun rakennusjätteen käsittelypaikkaa.

Mielestäni nämä kunnan virkahenkilöiden suunnitelmat eivät osu yksiin edellä kerrotun kanssa. Ei olekaan ihme, jos seudun asukkaat ovat nousemassa vastarintaan. Rakennusjätteen käsittelypaikka ei yksinkertaisesti kuulu asutusalueen reunamille.

Tällaisella toimenpiteillä tehdään mainehaitta Makkosenmäelle ja Nivulle, samalla koko Sotkamon kunnalle. Mitäpä ajattelevat Sotkamoon muuttamista ja tontin ostamista täältä harkitsevat. Kielteistä vaikutusta tällaisilla hankkeillla on jo rakennettujen kiinteistöjen arvoon.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kysymys kuulukin, onko edes yritettykään selvittää muita vaihtoehtoja. Mielestäni tässä on paljon epäselviä ja niin erikoisia asioita taustalla, että ennen tällaisten kuulutusten julkaisemista ja kirjeiden lähettämistä asukkaille olisi pitänyt juurta jaksain kaikki seikat selvittää.

Makkosenmäen ja Nivun asukkaat: Nyt teillä on mahdollisuus vaikuttaa jättää hanketta kohtaan muistutus viimeistään 7.3 mennessä. Myös muilla kuin Makkosenmäen ja Nivun asukkkailla on mahdollisuus mielipiteensä esittämiseen.

Jouko Viholainen

Sotkamon kunnan ympäristö- ja teknisen lautakunnan varapuheenjohtaja.

Nivun alueelle haetaan läjitysalueen lisäksi ympäristölupaa tiilen, betonin ja asvaltin sekä muun rakennusjätteen murskaukseen ja varastointiin. Kirjoittajan mielestä rakennusjätteen käsittelypaikka ei yksinkertaisesti kuulu asutusalueen reunamille.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä