Mielipiteet

Mielipide: Onko kaikki hyvin?

Mielipide.

Ei riitä, että keskimäärin lapsilla menee hyvin. Kaikilla lapsilla on oikeus hyvään elämään. Meidän kunnassamme keskimäärin menee hyvin, mutta siihen ei saa tuudittautua, vaan meidän on autettava paremmin niitä, jotka todella apua tarvitsevat. Tässä ajassa on paljon ahdistusta, yksinäisyyttä ja sodan ja talouden aiheuttamaa huolta. Sotkamossa toimii peruspalveluiden ja seurakunnan lisäksi monta vapaaehtoista järjestöä (muun muassa Iloksi ry, Pelastakaa lapset ja MLL), jotka auttavat ja tukevat hyvin monella eri tasolla lapsia, nuoria ja perheitä.

Avun pyytäminen ei ole helppoa. Avun antaminen on helpompaa. Minulla on opettajana tapana kysyä "Onko kaikki hyvin?", kun näen oppilaan yksin välitunnilla tai käytävällä. Yhdeksän kertaa kymmenestä oppilas vastaa, että kaikki on ihan ok. Mutta sitten se tärkeä, kymmenes kerta. Lasten huolet ja murheet ovat hyvin konkreettisia: ei ole kaveria, joku tönäisi, hanskat ovat olleet häveyksissä jo pari päivää. Näissä murheissa on opettajana helppo auttaa, toki välillä murheet ovat paljon isompia, ja auttamiseen silloin tarvitaan enemmän.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Jokainen meistä voi omalta osaltaan kysyä tuttavalta, naapurilta tai työkaverilta "Miten sinä voit?" tai "Onko kaikki hyvin?". Sitten rauhassa kuunnellaan ja jutellaan. Puhuminen jo helpottaa. Auttamisessa on se hieno puoli, että useimmiten myös auttajalle tulee hyvä ja lämmin olo. Yhdessä voidaan miettiä, mistä saadaan apua.

Tällä viikolla alkaa seurakuntavaalien ennakkoäänestys; vaaleissa valitaan kirkkovaltuustoon ihmisiä, jotka päättävät seurakunnan toiminnan taloudellisista painotuksista. Kirkon lapsi-, nuoriso- ja diakoniatyö tekevät paljon laadukasta auttamista kunnassamme, äänestäminen on osallistumista yhteisiin asioihin.

Pidetään huolta toisistamme!

Riikka Huotari

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Lapsiystävällinen kunta -koordinaatioryhmän jäsen

seurakuntavaaliehdokas, Sama matka yhteinen

eduskuntavaaliehdokas, Kokoomus

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä