Mielipiteet

Mielipide: Kotitalous ja Lumme Energia

Kotitalouttamme lähestyttiin viime syksynä ilmoituksella, että määräaikainen sähkösopimuksemme on loppumassa 31.12. kello 24, joten meidän tulisi tehdä uusi sopimus. Näin teimme ja uusi sopimus alkoi 1.1.2023 kello 00.

Uusi sopimus oli entisestä hyvin paljon poikkeava, nimittäin päiväsähkön hinta nousi 0,04 sentistä 18,19 senttiin ja yösähkö oli 14,40 senttiä.

Isäntä otti aamulla 1.1.2023 kello 8 mittarilukemat, jotka olivat 1. tammikuuta päivältä 74 869 ja yöltä 68 193. 1. helmikuuta lukemat olivat päivältä 75 404 ja yöltä 68 691. Kulutus oli tammikuussa päivältä 535 KW ja yöltä 498 KW.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Laskussa Lumme laskuttaa näillä lukemilla: päivä 713,50 KW ja yö 321,40 KW. Kajave laskuttaa kuitenkin tammikuun kulutuksen mukaan eli päivä 533 KW ja yö 501,90 KW, lähes samat kuin meillä.

Kysyimme tätä Lumme Energialta sähköpostitse, johon he vastasivat:

9. helmikuuta: Saamme kulutustiedot sähkönsiirtoyhtiöltä Kajave Oylta, laitoin laskun selvitykseen ja olemme asian selvittyä teihin yhteydessä.

11. helmikuuta: Verkkoyhtiö on ilmoittanut kohteen kulutukset mitattuna energiana, joten ne ovat kunnossa. Mittarilukemilla ei ole kuukausikohtaisen kulutuksen kanssa yhtenäisyyttä, koska mittarilukema kasvaa koko ajan, kun käyttöä tulee. Mittarilukema ei siis ole sama kuin kulutus.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

14. helmikuuta: Kulutustiedot näkyvät sähkölaskulla sen toisella puolen, jossa kulutus on eritelty, saamme nämä kulutustiedot verkkoyhtiöltä ja laskutamme sen mukaan.

17. helmikuuta: Ilmoittamasi lukemat ovat helmikuulta, ne eivät liity mitenkään tammikuun laskuun.

Tässä vaiheessa päätin tehdä kirjoituksen mielipidepalstalle. Seuraatteko te omaa sähkölaskuanne?

Muutimme taloomme helmikuussa 1987, ja myöhemmin meille asennettiin etälukulaite. Tuolloin asentaja neuvoi, miten kulutusta seurataan, mitä olemme tehneet vuosittain.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Lasku Kajavelle on maksettu ja sähkölasku odottaa vielä maksua, mutta emme sitä tuollaisenaan maksa, koska Kajaven ilmoitus sähkönsiirrosta on suunnilleen sama kuin meidän mittarimme kertoo.

Kuinka kauan olemme maksaneet sähköstä liikaa?

Terveiset Teerivaaran Lumme Energian käyttäjiltä

Tuula ja Reijo Rossi-Määttä

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä