Mielipiteet

Mielipide: Isänmaallista aluepolitiikkaa

Mielipide.

Myös turvallisuuden ja huoltovarmuuden näkökulmasta tarvitsemme vahvempaa politiikkaa maamme elinvoimaisuuden puolesta.

Rautatieverkko tulee

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Suomen itäisten osien rataverkko tulee rakentaa vastaamaan länsiraiteiden kattavuutta. Lapin ja koko Suomen huoltovarmuuden ja turvallisuuden varmistamiseksi ratayhteys tulee kulkea Rovaniemen kautta myös länsirajalle. Yhteys ympäri vuoden sulana oleviin satamiin on elinvoima- ja huoltovarmuuskysymys.

VT21 Kilpisjärven kautta on luokattoman huonossa kunnossa ja tulevan Nato-jäsenyyden myötä tie on saatava kuntoon.

Kattava rautatieverkosto vahvistaisi huomattavasti huoltovarmuuden näkökulmasta itäisen- ja pohjoisen alueen ja koko Suomen turvallisuutta sekä matkailun mahdollisuuksia menestyä. Tässä yhteydessä tulee palauttaa alas ajettu henkilöliikenne myös välille Kajaani–Sotkamo.

Lentoliikenteen osalta on valtion tehtävänä varmistaa kolmen tunnin saavutettavuus koko maassa. Lapin ja Itä-Suomen maakuntakentät ovat välttämätön tukitoiminto toimivalle elinkeinoelämälle ja huoltovarmuudelle.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Elinvoimainen Itä- ja Pohjois-Suomi on parasta puolustuspolitiikkaa.

Alueet on asutettava uudelleen. Tämä asuttaminen tarvitsee avukseen valtiollisia investointeja. Euroopan unionin rahaa tulee ohjata EU:n raja-alueille. EU:n rahoitus vaatii aina myös kansallisen rahoituksen ja tämän vuoksi on tärkeää, että myös Suomessa ymmärretään idän ja pohjoisen mahdollisuudet.

Nyt punnitaan se, onko EU koko Eurooppaa varten, vai vaatiiko se meiltä uusia tukipaketteja etelämpään Eurooppaan taas kerran.

Lappi ja Kainuu tuottavat koko Suomeen hyvinvointia, ja metsäteollisuuden mahdollisuudet on turvattava edelleen. Metsien kestävä käyttö turvattava koko Suomessa, eikä lisäsuojelulle ole tarvetta.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Suurpetopolitiikan suhteen päätösvalta on siirrettävä maakunnalliselle tasolle. Päätösvalta pois EU:lta. Kyllä me maakuntiemme asukkaat osaamme itsekin päättä monista paikallisista asioista paremmin kuin Brysselissä.

Perussuomalaiset Maakuntavaltuustojen puheenjohtajat ja eduskuntavaalien 2023 ehdokkaat

Sara Seppänen , Lappi

Mikko Polvinen , Kainuu

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä