Mielipiteet

Lukijan mielipide: Vainoharhaiset ilmiantajat juoksuttavat viranomaisia

Mielipide. Lukiessani uutista susien paimentamisesta virkavallan ja ilmiantajien yhteistyöllä vahvistui käsitykseni luonnonsuojelijoita vaivaavasta vainoharhaisuudesta.

He olettavat metsästäjien olevan rikollisia ja ovat tämän julkisesti kertoneet. Uutisten perusteella SusiLife-ryhmän toiminta perustuu olettamuksille ja huhupuheille.

Uutta ja ihmeellistähän taivaankannen alla tämä ei ole. Jo parikymmentä vuotta sitten "vihreiden" toimittajien valloittamat etelän median lehdet maan ykköslehti etunenässä julkaisivat isoja juttukokonaisuuksia susien salametsästyksestä Itä-Suomessa. Jutuissa ei ollut sen enempää perää kuin liistereessä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Murhiako ilman ruumista? Kuinka monta salaa tapetun suden ruumista esimerkiksi kuluvan vuosikymmenen aikana Kainuussa, Pohjois-Savossa ja Pohjois-Karjalassa on tällä vuosikymmenellä tietoon tullut?

Sama meno siis jatkuu. Luonnonsuojelijat vievät mediaa kuin pässiä narussa.

Uskomatonta myös se, että virkavalta lähtee tyhjän perässä ajelemaan ympäri maakuntia. Kun kansalaisella on tosi hätä, ei resursseja arjen turvaamiseen löydy.

Liekö totta, että Valtimolla on lähes jatkuvasti poliisit päivystämässä oletettujen salametsästäjien takia?

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Juurisyytä eivät tällaiset hankkeet, ilmiantajat ja viranomaisten resurssien käyttö tyhjänpäiväiseen poista. Kielteinen asennoituminen "alkuasukkaiden" keskuudessa petoihin, niiden suojeluun ja viranomaisia kohtaan vain lisääntyy. Taustalla ovat vielä vaikuttamassa kiusantekotarkoituksessa tehdyt valitukset niin karhun kuin susien kannanhoidollisista luvista. Juurisyy on täysin epäonnistunut petopolitiikka, jota Susilife-hanke myös edustaa.

Pedoillakin on oikeus elää ja olla. Niin myös meillä syrjäseutujen asukkailla. Vertailun vuoksi läntisessä naapurissamme on menossa suden kannanhoidollinen metsästys. Itäisestä naapurista nyt puhumattakaan.

Liioiteltujen suojelutoimenpiteiden takia uhattuna on kansalaisten turvallinen arki ja harrastusmahdollisuudet Itä-Suomessa ja Kainuussa.

Pertti Granqvist

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Aluevaltuutettu, Vasemmistoliitto

Sotkamo

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä