Paikallisuutiset

Leivolan päiväkodin leikkimökissä näkyy toimintakeskuksen väen yhteinen kädenjälki

Toimintakeskuksen asiakkaat maalasivat kesän aikana myös päiväkodin leikkitelineet ja laatoittivat pihamaata.

Leivolan päiväkodin pihamaalle saapui torstaiaamuna lavettiauton kyydissä pirteän punainen leikkimökki, joka nostettiin nosturilla paikoilleen.

Sotkamon toimintakeskuksen ohjaaja Jyrki Hurskainen kertoo viime keväänä tulleen toiveen, että Leivolan päiväkodin leikkimökki kaipaisi kunnostusta.

– Sitä tuolla työtoiminnassa toimintakeskuksella kukin vuorollaan väkersi omien taitojensa mukaan. Oikeastaan kaikki, ketkä ovat pajalla olleet asiakkaita, ovat jollain tavalla osallistuneet.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Leikkimökissä näkyy toimintakeskuksen asiakkaiden yhteinen kädenjälki. Kuisti on kunnostettu, lattia laitettu uusiksi, alin hirsiseinärivi korjailtu ja seinät maalattu.

– Ohjaaja Eira Kela on käsientaidoiltaan etevä ja taiteellinen, niin siellä on Puolen hehtaarin metsästä kertova maalaus sisällä. Saavat siitä vähän mielikuvitusta leikkeihin, Hurskainen kertoo.

Puolen hehtaarin metsän asukkaat seikkailevat leikkimökin maalauksessa. Kuva: Jyrki Hurskainen

Kirkkaan oranssin postilaatikon kautta lapset voivat lähettää kirjeitä ja piirustuksia toisilleen.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Ja ikkunoitten alla on kukkalaatikot, että ensi kesänä vaan orvokkia kasvamaan.

Hurskainen kertoo, että leikkimökin lisäksi Leivolan päiväkodin ympäristössä riitti kesän aikana tekemistä toimintakeskuksen asiakkaille. Leikkitelineet ovat saaneet uuden värin pintaansa ja pihamaalle on tehty vajaa 70 neliötä uutta laatoitusta. Siinä pystyvät lapset huristelemaan polkuautoilla ja opettelemaan polkupyörällä ajoa.

– Oikeastaan tämä Leivolan päiväkoti on ollut meillä koko kesän viihtymispaikka, Hurskainen toteaa työn jälkiä katsellessaan.

Muutakin hyvää on toimintakeskuksen väki tehnyt viime aikoina; muun muassa kunnostaneet polkupyöriä, joita on mennyt lastensuojelun asiakkaille sekä ukrainalaisille.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Leikkimökin kunnostamisen lisäksi toimintakeskuksen asiakkaat ovat maalanneet uutta väriä leikkitelineiden pintaan ja laatoittaneet pihamaata. Kuva: Niko Kemppainen

Leivolan päiväkodin leikkimökki tuotiin kunnostettuna paikalleen torstaiaamuna.
Puolen hehtaarin metsän asukkaat seikkailevat leikkimökin maalauksessa.
Leikkimökin kunnostamisen lisäksi toimintakeskuksen asiakkaat ovat maalanneet uutta väriä leikkitelineiden pintaan ja laatoittaneet pihamaata.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä