Paikallisuutiset

Lauantaina 74 koronatartuntaa Kainuussa – Suositus: keskeytetään aikuisten ryhmäharrastukset, joissa lähikontakteja

Kainuussa todettiin lauantaina 22. tammikuuta 74 koronatartuntaa, ja koronaviruksen ilmaantuvuus on maakunnassa THL:n tilaston mukaan 2331/100 000 asukasta/14 vuorokautta.

Tartunnanjäljitys ei ole enää niin ruuhkautunut kuin se pahimmillaan oli, ja lauantaina jäljitys pystyi jo tavoittamaan 1 – 2 vuorokautta aiemmin testeissä käyneitä.

Myös koronatestauksissa oli lauantaina vähemmän kävijöitä kuin edeltävinä päivinä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kotitestejä ja suositus ryhmäharrastusten keskeyttämiseksi

Kainuun sote on antanut suosituksen, jonka mukaan aikuisten ryhmäharrastustoiminta ja siihen osallistuminen tulisi keskeyttää, mikäli toiminta sisältää lähikontakteja.

Lisäksi sote suosittelee, että asiakas- ja osallistujatilojen käyttäjät lisäisivät kotitestien käyttöä ennen tilaisuuksiin tai toimintoihin osallistumista.

Terveydenhuollon koronatestiin on syytä hakeutua, jos epäilee altistuneensa koronavirukselle tai jos on oireita, jotka sopivat koronavirusinfektioon.

Epidemiatilanteen hillitsemiseksi on Kainuun soten tiedotteen mukaan olennaista vähentää lähikontakteja mahdollisimman laajasti.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Tiloja hallinnoivien ehkäistävä lähikontakteja

Aiemmat määräykset ja suositukset ovat yhä voimassa. Aluehallintovirasto on määrännyt Kainuussa tiloja hallinnoivien ehkäisemään tiloissaan lähikontaktin aiheuttamaa tartunnan riskiä, jos tiloissa on sisällä yli 10 asiakasta. Rajatuissa ulkotiloissa määräys koskee yli 50 asiakasta.

Velvoitteen toteuttamiseksi voi rajata tai porrastaa asiakasmäärää tai esimerkiksi järjestellä asiakaspaikkoja.

Lisätyövoimaa tarvitaan yhä

Kainuun sote hakee lisätyövoimaa sote-henkilöstön poissaolojen vuoksi. Rekrytointi päivystää myös viikonlopun ajan.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä