Paikallisuutiset

Lauantaina 72 koronatartuntaa – huomioi voimassa olevat määräykset

Yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia koskevat osallistujamäärien kokoontumisrajoitukset päättyvät Kainuussa tänään.

Lauantaina Kainuussa raportoitiin 72 koronatartuntaa, joka on pienin päiväkohtainen lukema useisiin viikkoihin. Positiivisten tuloksen saaneiden kontaktointiviive on tällä hetkellä alle vuorokausi.

Kainuun keskussairaalassa on hoidossa 13 koronapotilasta.

Yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia koskevat osallistujamäärien kokoontumisrajoitukset päättyvät Kainuussa tänään.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Voimassa ovat edelleen varotoimia koskevat suositukset sekä Pohjois-Suomen aluehallintoviraston (PSAVI) määräys lähikontaktien aiheuttaman tartuntariskin pienentämiseksi. Määräys koskee laajasti yrityksiä ja yhteisöjä, ravintoloita ja vähittäiskaupan liiketiloja lukuun ottamatta.

PSAVIn päätös mahdollistaa monet erilaiset tapahtumat ja kokoontumiset, mutta edellyttää tavanomaista tehostetumpia terveysturvallisuustoimia. Tilojen haltijoiden tai niissä toimintaa järjestävien on laadittava toimenpiteistä suunnitelma ja asetettava se näkyville.

Tartuntatautilain mukainen määräys koskee tiloja, joita käytetään sisällä yli 10 asiakkaan tai osallistujan samanaikaiseen oleskeluun tai rajatuissa ulkotiloissa yli 50 asiakkaalle tai osallistujalle, ja asiakas- ja osallistujamäärästä riippumatta liikunta- ja urheilutiloja sekä ryhmäharrastustoimintaa (muun muassa ryhmäliikunta, kontaktilajit, ja kuntosalit sisätiloissa, uimahallit ja kylpylät, tanssi- ja kuoro-, harrastajateatteritoiminta, sisäleikkipaikat ja kauppakeskusten oleskelutilat).

Alueellisen päätöksen lisäksi koko maassa ovat voimassa yleiset tartuntatautilain velvoitteet osallistujien ohjeistamisesta, hygieniatoimista sekä turvavälien säilyttämisestä. Edelleen voimassa ovat Valtioneuvoston asettamat ravintolatoimintaa koskevat rajoitukset.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Koronapassilla ei voi vapautua asetetuista rajoituksista tai lailla säädetyistä velvoitteista.

Kainuun sote ja Pohjois-Suomen aluehallintovirasto tarjoavat lisätietoa tartuntatautilain voimassa olevista velvoitteista. AVIn verkkosivuilta löytyy runsaasti lisätietoa asiaa koskien.

Koronarajoituksista ja niihin liittyvistä kysymyksistä koostetaan myös videoinfo ensi viikon alussa. Kysymyksiä infoa varten voi lähettää Kainuun soten sivulta sote.kainuu.fi/terveysturvallisuusohjeita tai sähköpostitse korona(a)kainuu.fi 7.2. klo 06 saakka.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä