Paikallisuutiset

Lauantaina 134 tartuntaa – toistaiseksi henkilöstön sairastumiset eivät ole haitanneet soten toimintaa

Kainuussa todettiin lauantaina 134 koronatartuntaa. Koronaviruksen ilmaantuvuus on nyt yli 1000 / 100 000 asukasta /14 vrk.

Tartunnanjäljityksen yhteydenotoissa on noin neljän päivän viive. Selvityksessä on edelleen satoja positiivisen tuloksen saaneita viime viikon ajalta. Sairaalahoidossa on yksittäisiä potilaita.

Kainuun soten johtokeskus seuraa henkilöstötilanteen ja sairaalahoidon tarpeen kehittymistä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Työntekijöiden sairastumisia ja altistumisia on eri puolilla Kainuuta, mutta toistaiseksi palvelut voidaan tuottaa työjärjestelyillä.

– Henkilöstöreserviä ei kuitenkaan ole, joten jos laajempia sairastumisia ilmenee, myös kiireettömän hoidon sulut ovat mahdollisia, toteaa johtajaylilääkäri Ritva Kanervo Kainuun sotesta.

Oireisia ja altistuneita kehotetaan hakeutumaan koronatestiin. Kainuun soten koronatestaus on avoinna Kajaanissa päivittäin sekä KAKS:n että Rajakatu 3:n testiasemilla.

Muissa kunnissa terveysasemien testaus palvelee arkipäivisin. Ajat varataan ensisijaisesti verkkopalvelusta omasote.kainuu.fi (puhelimitse 040 165 0020).

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Rokotukset ovat edelleen lähikontaktien välttämisen ja hygieniatoimien lisäksi tärkein keino pandemian torjunnassa. Rokotukset ovat tarjolla viisi vuotta täyttäneille.

Tällä hetkellä erityisesti aikuisten kolmansien koronarokotusten lisääminen on tärkeää suojatehon ylläpitämiseksi. Kolmatta koronarokotusta suositellaan kaikille yli 18-vuotiaille sekä yli 12-vuotiaille riskiryhmiin kuuluville.

Rokotuspisteissä on ollut hyvin tilaa viime päivinä. Rokotuksissa voi käydä myös aikaa varaamatta. Katso tarkemmat rokotuksiin liittyvät ohjeet sote.kainuu.fi/koronainfo.

Kainuun sote muistuttaa, että päivystysapunumero 116 117 palvelee kiireellisessä hoidon tarpeen arvioinnissa joka päivä kellon ympäri. Henkeä uhkaavissa hätätilanteissa tai onnettomuuksissa on aina soitettava hätäkeskukseen 112.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Päivystysapuun tulee soittaa, mikäli ei tiedä onko kyse päivystyskäyntiä vaativasta tilanteesta tai jos muuten tarvitsee kiireellistä hoidollista arviointia. Päivystys ei pysty palvelemaan yleisiin koronatiedusteluihin, ajanvarauksiin tai rokotusneuvontaan liittyvissä asioissa.

Koronatilanne on huonontunut Kainuussa nopeasti.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä