Lainahakemus minuuteissa - näin helppoa on vakuudettoman lainan vertailu

Lainahakemuksen tekeminen onnistuu netissä nopeasti. Lainan vertailu onnistuu minuuteissa, sillä pankit lähettävät lainatarjoukset heti katsottavaksi hakemuksen lähettämisen jälkeen.

Vakuudetonta lainaa haetaan hyvin erilaisiin käyttötarkoituksiin. Yleisiä käyttökohteita lainalle ovat remontointi, auton rahoitus, matkustaminen, luottokorttivelan poismaksu ja lainojen yhdistely. Lainavertailupalvelun avulla voidaan yhdellä hakemuksella saada kymmeniä lainatarjouksia heti katsottavaksi.

Alustava lainapäätös on sama kuin lainalupaus

Pankit antavat lainapäätöksen nopeasti vakuudettomaan lainaan, sillä vakuuksien käsittely vie eniten aikaa pankkilainassa. Kun vakuuksia ei ole, voidaan luottopäätös automatisoida. Saat pankeista ensin alustavan lainapäätöksen, sillä lopullista luottopäätöstä varten hakijan tulee toimittaa liitteenä tietoja palkkatuloista.

Alustava lainapäätös on sama asia kuin lainalupaus asuntolainassa. Käytännössä pankit antavat saman lainatarjouksen myös lopullisessa tarjouksessa, kunhan palkkatulot ja muut tiedot pitävät paikkansa.

Lainatarjouksen yhteydessä hakijalle lähetetään allekirjoitus linkki, jonka avulla voidaan allekirjoittaa lainasopimus. Lainasopimuksen allekirjoituksen jälkeen pankille voidaan toimittaa liitteinä palkkatietoja, jotta laina voidaan maksaa tilille.

Yhdellä lainahakemuksella useita tarjouksia

Lainavertailun etuna on se, että saat yhdellä lainahakemuksella jopa kymmeniä lainatarjouksia . Näin hakijan ei tarvitse lähettää tarjouspyyntöjä eri pankkeihin erikseen. Tämä säästää aikaa ja tuo usein parempia tarjouksia, sillä kilpailutilanne parantaa lainanottajan asemaa.

Lainahakemusta varten ei tarvitse toimittaa liitteitä. Hakemukseen tarvitaan perustiedot hakijasta, tuloista, veloista ja menoista. Usein hakemuksen lähettämiseen menee 2 - 5 minuuttia, joten tarjousten vertailu ei vie kauaa aikaa.

Moni pankki lähettää heti hakemuksen lähettämisen jälkeen alustavan lainapäätöksen. Näin voit vertailla tarjouksia heti, sillä muutamassa minuutissa sinulla voi olla yli kymmenen tarjousta katsottavana. Osa pankeista tekee lainapäätöksen vasta 6 - 8 tunnin sisällä hakemuksesta, joten ennen lopullista päätöstä kannattaa odottaa hetki.

Lainavertailu säästää kuluissa

Vakuudettomien lainojen korot vaihtelevat paljon. Nimelliskoron sijaan vertailussa kannattaa kiinnittää huomio kokonaiskuluihin, koska erilaiset lainatuotteet voidaan hinnoitella eri tavoilla. Todellinen vuosikorko ottaa huomioon eri kulut, joten se kertoo parhaiten kokonaiskulujen määrän lainassa.

Nordsekin lainavertailussa voidaan vertailla kaikki yleisimmät vakuudettomat lainat. Luottokorttivelka, kulutusluotto, pikavipit, osamaksut ja muut vakuudettomat lainat on järkevä kilpailuttaa, sillä korkotaso voidaan saada huomattavasti alaspäin vertailupalvelun avulla.

Halvin lainatarjous voi löytyä omasta kotipankista, norjalaiselta tai ruotsalaiselta digipankita. Suomen markkinoilla on yli 30 luotonantajaa, jotka tarjoavat aktiivisesti lainoja kuluttajille. Vertailemalla pankit ja muut luotonantajat saadaan nopeasti selville, mistä löytyy itselle edullisin lainatarjous.

Näistä kuluista vakuudettoman lainan hinta koostuu

Kuluttajan navigoidessa eri lainavaihtoehtoja voi olla vaikea ymmärtää, mistä oikeasti lainan kustannukset koostuvat vakuudettomissa lainoissa. Lainan hinta muodostuu nimelliskorosta, avausmaksusta ja tilinhoitomaksusta.

Nimelliskorko on korkotaso, jota peritään avoimesta lainasummasta. Usein nimelliskorko on merkittävin kuluerä lainassa, mutta erityisesti pienimmissä osamaksuissa ja limiittiluotossa tämä ei välttämättä pidä paikkansa.

Lainasta voidaan periä nostopalkkio tai avauspalkkio. Palkkio on usein tietty prosenttiosuus lainasummasta, jossa on minimipalkkiona tietty euromäärä. Jos nostomäärä on pieni, voi nostopalkkion osuus olla huomattavan korkea.

Tilinhoitomaksu on kiinteä kuukausimaksu, joka peritään niin kauan kun lainasummaa on avoinna. Tilinhoitomaksusta käytetään myös termejä kuukausimaksu ja laskutuspalkkio ja ne tarkoittavat samaa asiaa. Tilinhoitomaksun osuus kuluista on korkea, kun lainasummaa on vähän jäljellä.

Todellinen vuosikorko paljastaa edullisimman lainatarjouksen

Vaikka lainan kustannukset muodostuvat useista eri tekijöistä, on kuluttajalla helppo tapa vertailla lainakuluja keskenään - todellisen vuosikoron avulla. Jos yhtä mittaria kannattaa vertailla lainoissa, olisi se todellinen vuosikorko.

Vakuudettomien lainojen tärkeimmät erot liittyvät aina hintaan, sillä kaikki nettilainat ovat nykyään nopeita ja joustavia käyttää. Käytännössä tämä tarkoittaa, että muilla kuin luottokustannuksilla on vain vähän eroa eri luotonantajien kesken.

Kun lainoja vertaillaan keskenään, voidaan vertailussa keskittyä lainan hinnan vertailuun. Näin selvitetään yleensä myös paras vakuudeton laina, sillä edullisin lainatarjous on yleensä myös paras .

Pankkivertailu säästää kuluissa ja ajassa

Pankkien vertailu kannattaa kaikissa eri lainatuotteissa. Moni suomalainen muistaa kilpailuttaa asuntolainat, sillä asuntolaina on monen suurimpia päätöksiä elämässä. Myös vakuudettomat lainat kannattaa kilpailuttaa, sillä kulutusluottojen vertailu voi säästää jopa tuhansia euroja lainakuluissa.

Lainojen vertailun avulla voidaan löytää nopeasti edullisin pankkilaina ilman vakuuksia. Vertailussa on mukana myös muita luotonantajia kuin pankit, sillä välillä pienempiin lainasummiin voidaan saada paremmin lainaa pankin ulkopuolelta.

Lainahakemuksen tekeminen on nopeaa vertailupalvelun kautta, sillä hakemukseen ei tarvita liitteitä. Näin muutamassa minuutissa voidaan lähettää tarjouspyyntö jopa kymmeniin pankkeihin, sillä lainapalvelun avulla hakemus lähetetään eteenpäin maksutta kymmenille pankeille.

Pankkivertailun avulla selvitetään nopeasti edullisin korkotarjous. Myös pankkien välillä on isoja eroja hinnassa, sillä pankit hinnoittelevat lainatuotteet eri tavalla.