Paikallisuutiset

Koronatilanne on pysynyt Kainuussa ennallaan – edellisellä viikolla todettiin 411 koronatartuntaa

Kainuussa koronatilanne on pysynyt viime viikot ennallaan. Viikolla 19, eli edellisellä viikolla Kainuussa todettiin 411 koronatartuntaa. Viikkoa aiemmin tapauksia oli 429.

Kainuun soten testiasemilla testejä otettiin viime viikolla 1 215 joista positiivisia oli 33,8 prosenttia. Kaksi viikkoa sitten, eli viikolla 18, testejä otettiin 1 400, joista positiivisia oli 31,2 prosenttia.

– Tilanne on edelleen viime viikkojen kaltainen eli rauhallinen, mutta tilastoitu viikkotartuntamäärä on edelleen satoja, kertoo Kainuun soten pandemiapäällikkö Lea Käsmä-Ronkainen tiedotteessa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kainuussa neljäs koronarokote on tarjolla seuraaviin ryhmiin kuuluville, kun kolmannesta annoksesta on kulunut vähintään kolme kuukautta: 75 vuotta täyttäneille, iäkkäille, jotka ovat järjestetyn kotihoidon tai omaishoidon piirissä (ei tarkkaa ikärajaa) sekä 12 vuotta täyttäneille, joiden immuunipuolustus on voimakkaasti heikentynyt.

Kainuussa voimassa ovat kansallisten ohjeistusten mukaiset suositukset, jotka ensimmäiseksi suosittelevat koronarokotuksen ottamista. Mikäli sairastut koronaan, ohjeistukset suosittelevat vapaaehtoisesti välttämään kontakteja muihin kuin samassa taloudessa asuviin vähintään 5 vuorokauden ajan. Halutessasi voit tehdä kotitestin.

Lisäksi Kainuun sote muistuttaa hyvän hygienian tärkeydestä.

Kasvomaskia voi käyttää oman harkinnan mukaisesti. Altistumistilanteissa oireeton henkilö voi tarvittaessa mennä töihin maskia käyttäen. Oireeton lapsi voi mennä kouluun.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Jos saat koronaan sopivia oireita, tee kotitesti. Terveydenhuollon koronatestiä suositellaan, mikäli henkilöllä on vaikeita koronavirustartuntaan sopivia oireita tai kuuluu vaikean koronavirustaudin riskiryhmään, on raskaana tai työskentelee sote-alalla.

Kainuun soten koronatestaus palvelee jatkossa vain arkipäivisin kuntien terveysasemien aukioloaikojen mukaan sekä KAKS:n drive-in testiasemalla maanantaista perjantaihin, kello 10.00–16.30.

Koronatilanne on heikentynyt voimakkaasti Kainuussa. Kuvassa kotona tehtävän kotitestin tarvikkeita.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä