Paikallisuutiset

Koronatartuntojen määrä laskussa – Kaksin pandemiaosastolla 7 potilasta

Kainuussa todettiin keskiviikkona 78 positiivista koronatestitulosta, kertoo Kainuun sote. Alkuviikosta tartuntoja oli päivittäin yli 100.

Tartunnanjäljityksessä pystytään tällä hetkellä kontaktoimaan sairastuneet nopeasti. Samoin Omasoten kautta vastattavissa kysymyksissä palvellaan nopeasti, usein saman vuorokauden aikana.

Kaksin pandemiaosastolla potilasmäärä on laskenut kotiutettujen ja jatkohoitoon siirtyneiden myötä. Osaston toimintaa on supistettu yhdeksänpaikkaiseksi, joista käytössä on tällä hetkellä 7. Lisäksi päivystyksessä on seurattavia koronapotilaita.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kainuun soten henkilöstössä sairauspoissaoloja oli eilen 149, joista koronan vuoksi 42.

Koronarokotusten ja testauksen kysynnän vähentyessä resursseja siirretään näistä muihin tehtäviin. Kaksin drive-in-testaus Kajaanissa jatkaa normaalisti päivittäistä toimintaa. Muissa kunnissa koronatestaus palvelee terveysasemilla arkipäivisin.

Rokotukset jatkuvat kaikissa kunnissa, mutta jatkossa aukioloaikoja supistetaan ja rokotuspisteisiin tulee muutoksia. Ajantasaiset tiedot päivitetään soten verkkosivuille sekä lehti-ilmoituksiin.

Myös valtioneuvoston asettamat ravintolarajoitukset jatkuvat.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Hallitus on linjannut ravintolarajoitusten lieventämisestä 14. helmikuuta alkaen niin, että ruoka- ja anniskeluravintoloissa anniskelu päättyisi kello 23 ja aukiolo kello 00.

Kainuu

Rajoitukset ja suositukset

Kainuussa voimassa on Pohjois-Suomen aluehallintoviraston määräys tilojen käyttöä koskien (TtL 58d) sekä Kainuun soten suositukset asukkaille ja alueella oleskeleville:

Yleinen maskisuositus kaikille julkisissa tiloissa, liikennevälineissä sekä oppilaitoksissa (1-luokalta alkaen)

Vahva etätyösuositus ja tehostetut varotoimet työpaikoilla

Riskiryhmään kuuluvien suojaaminen vähentämällä vierailuja hoidossa ja hoivassa

Vahva suositus, että yksityistilaisuuksia järjestettäisiin vain pienimuotoisesti oman lähipiirin kesken ja terveysturvallisuusohjeet huomioiden

Vahva suositus pysyttäytyä oman lähipiirin kontakteissa ja vähentää lähikontakteja vapaa-ajan toiminnoissa

Suositellaan matkustaessa noudattamaan varovaisuutta ja terveysturvallisuusohjeita

Suositellaan erityistä harkintaa lähikontakteja sisältävän aikuisten ryhmäharrastustoiminnan järjestämisessä ja siihen osallistumisessa.

Suositellaan, että tilaisuuksiin/harrastusryhmiin osallistutaan ja töihin/kouluun/päiväkotiin mennään ainoastaan oireettomana ja kaikkia lähikontakteja vältetään koronavirusinfektioon sopivien oireiden ilmaantuessa.

Pikatestin tulos selviää vartissa. Tulos on negatiivinen, jos testeri näyttää vain yhtä viivaa.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä