Paikallisuutiset

Koronatartuntojen määrä edelleen korkea – Kainuussa tiistaina 142 koronatartuntaa

Tiistaina todettiin Kainuussa yhteensä 142 koronatartuntaa. Ilmaantuvuus Kainuussa on 1759/100000/14 vrk (THL 1.3.22).

Testausmäärät ovat jonkun verran kasvaneet, edellisellä viikolla testimäärä oli 2626, josta positiivisia tuloksia 28,6%. Tartunnanjäljityksen ja testauksen kuormitus on tasoittunut.

Kainuun sote suosittelee hakeutumaan koronatestiin, mikäli henkilö epäilee altistuneensa koronavirukselle tai hänelle tulee koronavirusinfektioon sopivia oireita.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Myös kotitestien käyttöä suositellaan. Mikäli testi on positiivinen, tulos tulee mahdollisuuksien mukaan varmistaa virallisella terveydenhuollon testillä, mikäli henkilö tarvitsee tartuntatautipäivärahaa.

Yli 18 vuotiaista kainuulaisista on saanut ensimmäisen rokotteen 89,8% ja toisen 87,1% (THL 28.2.22). Koronarokotukset jatkuvat Kainuussa, paikat ja rokotusajat löytyvät soten verkkosivuilta: sote.kainuu.fi/koronainfo

Rokotuspisteissä annetaan sekä ensimmäisiä, toisia että kolmansia annoksia. Rokotuksia on hyvin saatavilla, joten vaillinaisen rokotesuojan täydentäminen on helppoa.

Aiemmin sairastettu koronavirustauti ei estä rokotuksen antamista. Sairastetun koronataudin katsotaan vastaavan yhtä rokoteannosta, jos sairastamisen ja rokotteen saamisen väli on riittävän pitkä, vähintään 6 viikkoa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Taudin sairastaneelle 18 vuotta täyttäneelle suositellaan 1. koronarokoteannosta aikaisintaan, kun sairastetusta taudista on kulunut 2 kuukautta. Alle 18 -vuotiaille 1. rokote voidaan antaa 4-6 kuukautta sairastetun taudin jälkeen.

THL suosittelee varmistetun koronavirustaudin sairastaneille ja yhden rokoteannoksen saaneille tehosteeksi toista rokoteannosta voimakkaasti immuunipuutteisille 12 vuotta täyttäneille sekä kaikille 18 vuotta täyttäneille.

Tarkemmat ohjeet rokotusväleistä löytyvät THL:n sivuilta

Valtioneuvoston ravintolarajoitukset sekä koronapassin käyttöön liittyvät rajoitukset ovat päättyneet 28.2.2022. Pohjois-Suomen aluehallintoviraston 58 d§ mukaiset rajoitukset ovat voimassa 19.3.2022 asti.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Yleiset hygienia- ja etäisyydenpitovelvoitteet ovat voimassa 31.6.22 asti.

Jos kotitesti on positiivinen, tulos tulee mahdollisuuksien mukaan varmistaa virallisella terveydenhuollon testillä, mikäli henkilö tarvitsee tartuntatautipäivärahaa.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä