Paikallisuutiset

Kontinjoen alikulku valmistuu

Kontinjoen kevyen liikenteen väylän alikulku Kontinjoentien ja 6-tien risteysalueella on valmistumassa. Alikulku saadaan käyttöön marraskuun alussa.

Alikulun valmistuminen parantaa merkittävästi Lontanniementien ja Kontinjoentien välistä kevyttä liikennettä ja jalankulkua. Koululaisille alikulun valmistuminen merkitsee helpostusta koulutien kulkemiseen.

Kontinjoen koulun johtajaopettaja Anu Rautiainen kertoo, että 1.–2. luokkalaiset kuljetetaan kouluun edelleen taksilla, mutta 3. luokkalaiset ja sitä vanhemmat lapset voivat tulla kouluun omalla kyydillä, jos vanhemmita on siihen lupa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Muutaman oppilaan vanhempien kanssa on sovittu, että lähtevät omalla kyydillä marraskuun alusta tulemaan.

Oppilaista Kontinjoen koululla on tällä hetkellä 42. Ensi lukuvuodella ja siitä eteenpäin oppilasmäärän arvioidaan olevan noin 50. Koululla mahtuisi opiskelemaan Rautiaisen mukaan hyvin noin 60 lasta.

Lisää koululaisia saattaa Kontijoen koululle olla lähivuosina tulossa.

Sotkampon kunta sai viime talvena tehdyssä maanvaihdossa 8,7 hehtaaria maata Kontinjoelta Tervakumpu-nimiseltä palstalta, joka sijaitsee Parkuantien ja Kuutostien väliin jäävässä kiilassa. Alueelle on mudostettu neljä omakotitalon rakennuspaikkaa, jotka ovat myynnissä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kontinjoen koululta matkaa tonteille kertyy noin kilometri. Neljästä rakennuspaikkasta kaksi on jo varattu.

Myös koulun kanssa samalla tontilla olevan päiväkodin tulevaisuus kiinnostaa Kontinjoen asukkaita.

– Kunnan talousarvioesityksessä on Kontinjoen päiväkodille varattu suunnitelurahaa, kunnanjohtaja Mika Kilpeläinen kertoi.

Alikulun valmistuminen parantaa merkittävästi Lontanniementien ja Kontinjoentien välistä kevyttä liikennettä ja jalankulkua
Kontinjoen kevyen liikenteen väylän alikulku Kontinjoentien ja 6-tien risteysalueella on valmistumassa.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä