Paikallisuutiset

Kaupat luopuvat koko maassa maskisuosituksesta, taustalla on THL:n ohje – Kainuussa maskisuositus on yhä voimassa yli 12-vuo­tiail­le

Eri alueilla voi olla jatkossakin voimassa alueellisia maskisuosituksia. Kainuussa on voimassa ylei­nen mas­ki­suo­si­tus yli 12-vuo­tiail­le kai­kis­sa jul­ki­sis­sa si­sä­ti­lois­sa

Kaupan liitto ja Päivittäistavarakauppa ry (PTY) suosittavat, että kaupoissa luovutaan valtakunnallisesta maskien käyttösuosituksesta.

Taustalla on Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL:n 14. huhtikuuta julkaisema tiedote yleisen maskisuosituksen poistumisesta.

THL:n ohje koskee vain asiakkaiden maskin käyttöä. Työnantaja tekee kaupan henkilöstön maskin käyttöä koskevat suosituksensa edelleen omaan riskinarviointiinsa perustuen.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

THL:n tiedotteen mukaan eri alueilla voi olla jatkossakin voimassa alueellisia maskisuosituksia.

Kainuussa on voimassa ylei­nen mas­ki­suo­si­tus yli 12-vuo­tiail­le kai­kis­sa jul­ki­sis­sa si­sä­ti­lois­sa (ei kou­luis­sa) ja lii­ken­ne­vä­li­neis­sä ti­lan­teis­sa, jois­sa ei voi­da vält­tää lä­hi­kon­tak­te­ja se­kä so­siaa­li- ja ter­vey­den­huol­lon toi­mi­pis­teis­sä asioi­des­sa. Kainuun sote muistutti suosituksesta viimeksi ennen pääsiäistä.

PTY ja Kaupan liitto jatkavat päivittyvän koosteen laatimista sairaanhoitopiirien alueellisista maskisuosituksista kaupan yritysten tueksi.

Kainuussa on voimassa yli 20 hengen yleisten tilaisuuksien kokoontumisrajoitus, yli 12-vuotiaiden maskisuositus sekä suositus kaikkien lähikontaktien vähentämisestä, koskien myös yksityistilaisuuksia.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä