Vuokatti News

Anu Paavilainen tekee asiakkaille muun muassa intialaisia päähierontoja. Kuva: Ida Takala

Kasvoille ja jaloille tarkoitetut hoidot auttavat rentoutumaan lomalla ja arjessa

Kauneudenhoitoala pyörii perinteisten hoitojen lisäksi trendien mukaan. Anu Paavilainen kertoo erilaisten laitehoitojen olevan suuressa suosiossa.

Hyvän Olon Puodissa asiakkaille on tarjolla monenlaisia vaihtoehtoja rentoutumiseen. Perinteisten hoitojen lisäksi nykyisin suositaan entistä enemmän laitehoitoja sekä ohjattuja rentoutuksia.

Vuokatissa sijaitseva Hyvän Olon puoti tarjoaa asiakkaille parturi-kampaamopalveluita, hierontaa sekä kauneushoitolan palveluita. Kauneushoitolassa toteutetaan erilaisia rentoutumishoitoja, joista tutustuimme muutamaan tarkemmin.

Kasvoille ja jaloille tarkoitetut hoidot, joissa on mukana paljon hierontaa, ovat Hyvän Olon Puodissa kosmetologina työskentelevän Anu Paavilaisen mukaan asiakkaiden kestosuosikkeja.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Tällä hetkellä kuumakivihieronta on todella suosittu, koska se on aivan ihana kylmään vuodenaikaan, kun se lämmittää ja samalla rentouttaa, hän sanoo.

Wellness Studion puolelle voi varata itselleen tai ryhmälle äänimaljarentoutuksen. Kuva: Ida Takala

Kuumakivihieronta yhdistettynä klassiseen hierontaan on myös Paavilaisen oma suosikki rentoutumishoidoista.

– Siinä saa yhdistettyä kehon tehokkaan huoltamisen ja hemmotteluhetken.

Kuumakivihieronnassa hoidon toteuttaja hieroo kivet kädessään asiakkaan lihakset läpi. Kivet ovat hyvin lämpimiä ja näin ollen lämmittävät hyvin myös syvät lihakset. Hoito voidaan toteuttaa koko vartalolle tai yksittäiselle alueelle.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Hoito on todella rauhoittava ja lihaksia rentouttava. Usein klassinen- tai urheiluhieronta voi olla kipeytyneille lihaksille turhankin voimakasta, näin ollen kuumakivihieronta voi olla sopiva vaihtoehto, Paavilainen kertoo.

Intialainen päähieronta on ikivanha hoitomuoto, joka on yksi suosituimmista hoidoista myös Hyvän Olon Puodissa. Se on paljon käytetty hoito ympäri maailmaa, joka on lähtenyt liikkeelle Intian alueelta, jossa päätä ja kasvoja hierotaan paljon.

Anu Paavilainen kertoo hieronnan keskittyvän eniten päänahan alueelle, mutta hoidossa käsitellään myös niskan, hartioiden, kasvojen ja käsivarsien lihaksia. Se eroaa kuitenkin klassisesta hieronnasta, sillä se toteutetaan vaatteiden päältä.

– Rentouttavien liikkeiden lisäksi tehdään hiuspohjaa aktivoivia ja verenkiertoa vilkastuttavia liikkeitä, Paavilainen kertoo.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Hänen mukaansa intialaiseen päähierontaan on helppo tulla vaikka testaamaan ensimmäistä kertaa kauneushoitoloiden rentoutumishoitoja.

– Siihen voi tulla vaikka kesken päivän, sillä meillä ei käytetä mitään öljyjä tai muita tuotteita, vaan hieronta tehdään kuivana hiuspohjaan.

Esimerkiksi urheilun jälkeen hoito on ihana palautumiseen.

Kauneudenhoitoala pyörii perinteisten hoitojen lisäksi trendien mukaan. Paavilainen kertoo tällä hetkellä erilaisten laitehoitojen olevan suuressa suosiossa.

– Ihmiset haluavat tehokkaita ja nopeita laitehoitoja. Sitten taas erityyppisistä hoidoista haetaan hemmottelua ja rentoutumista.

Hyvän olon Puodissa lymfaboots-hoito on noussut suosituksi laitehoidoksi. Hoito on tarkoitettu väsyneille jaloille, ja sitä voidaan käyttää myös selluliitin vähentämiseen sekä laskemaan turvotusta.

– Se on laite, mikä puetaan jalkoihin, vähän kuin isot sukat. Niissä on paineilmataskut, jotka vuorotellen täyttyy ja löystyy, mikä tuntuu jaloissa hierontana.

Housuihin saa valittua erilaisia ohjelmia, jolloin paineilmajärjestelmä toimii eri vahvuudella ja tahdilla.

– Esimerkiksi urheilun jälkeen hoito on ihana palautumiseen. Rentoutumisen lisäksi hoito vilkastuttaa verenkiertoa ja saa imunesteet liikkeelle. Siinä on siis samoja vaikutuksia kuin lymfahieronnassa, kertoo Paavilainen.

Äänimaljarentoutus perustuu soitosta syntyvään värähtelyyn, jonka keho tuntee, sekä ääneen, jonka korvat kuulevat. Kuva: Ida Takala

Kauneushoitolan hoitojen lisäksi Hyvän Olon Puodissa on toiminnassa Wellness Studio, jossa toteutetaan ohjattuja rentoutumishetkiä yksilö-, pari-, tai pienryhmätoteutuksena. Eritoten rentoutumistarkoitukseen on varattavissa Peter Hess -äänimaljarentoutus.

Ohjattu äänimaljarentoutus perustuu äänimaljojen soitosta syntyvään värähtelyyn, jonka keho tuntee, sekä ääneen, jonka korvat kuulevat.

– Se on sellainen oikein viimeisen päälle rentouttava hoito. Siellä saa itse vain pötkötellä taljojen päällä samalla, kun äänimaljahoitaja soittaa äänimaljoja, Paavilainen kuvailee.

Ihmisiä muistutetaan ja kehotetaan pitämään itsestänsä hyvää huolta. Miksi se on niin tärkeää ja mitä kauneushoitolat tuovat siihen lisää?

– Mikään ei ole tärkeämpää kuin itsestä huolehtiminen. Ihmiset voivat olla todella kiireisiä ja hyvin stressaantuneita, niin tällaisissa hoidoissa rentoutumisen tila voi olla helpompi saavuttaa kuin esimerkiksi kotona, Paavilainen sanoo.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä