Paikallisuutiset

Kainuussa todettiin perjantaina yksi uusi koronatartunta

Kainuussa todettiin perjantaina yksi uusi koronatartunta. Koronatartunta todettiin henkilöllä, joka on ollut aiemman altistuksen vuoksi karanteenissa.

Tällä hetkellä Kainuun koronaviruksen ilmaantuvuus on 52,8 (per 100 000 as / 14 vrk).

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen mukaan Delta-variantin eli ns. Intian variantin osuus on yli 80 prosenttia tutkituista testituloksista Suomessa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Osa sairastuneista on ollut hyvin vähäoireisia, joten Kainuussakin kehotetaan hakeutumaan testeihin matalalla kynnyksellä. Tämän merkitys korostuu etenkin kesäaikaan kontaktien määrän ollessa korkea.

Turvavälit, kasvomaskin käyttö, hyvä käsi- ja yskimishygienia sekä oireisena testiin hakeutuminen ovat edelleen tärkeitä keinoja koronaviruksen leviämisen ehkäisyssä. Väestötason suojan saamiseksi myös muuntuneita viruskantoja vastaan on tärkeää ottaa myös rokotteiden tehosteannos, kun oma vuoro tulee.

Tartunnanjäljityksen toimivuus on keskeinen osa koronapandemian torjuntaa, joten kansalaisten avoin ja rehellinen tiedon antaminen mahdollisista altistumisista on erityisen tärkeää.

Loma-aikana ihmisten liikkuvuus lisääntyy ja kesätapahtumiin sekä vastaaviin osallistuu suuriakin ihmisjoukkoja. Voimassa olevien viranomaismääräysten mukaan tapahtumajärjestäjien tulee huolehtia terveysturvallisuustoimien toteuttamisesta. Osallistujien tulee luonnollisesti noudattaa annettuja ohjeita, jotta toimenpiteet ovat vaikuttavia.

Kainuussa ei ole todettu uusia korontartuntoja keskiviikon jälkeen.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä