Paikallisuutiset

Kainuussa ei ole todettu uusia koronatartuntoja, karanteeneja on asetettu

Perjantaina ei ole todettu uusia koronatartuntoja, Kainuun sote kertoo tiedotteessaan.

Paltamossa vieraillut eteläsuomalainen henkilö on saanut koronatartunnan, jonka johdosta myös kaksi paikkakuntalaista henkilöä on asetettu karanteeniin, soten tiedotteessa kerrotaan.

Lisäksi viikonlopun aikana alueella lomailijoiden kotikunnista on tullut ilmoituksia altistumisista, jotka ovat johtaneet karanteeniin.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Vartiuksessa enemmän liikennettä

Vartiuksen rajanylityspaikalla on ollut Kainuun soten mukaan aiempaa enemmän liikennettä Venäjälle suuntautuvan pääsiäismatkailun vuoksi.

Pohjois-Suomen aluehallintoviraston määräämät maahantulijoiden pakolliset terveystarkastukset ovat alkaneet Vartiuksessa 2. huhtikuuta. Määräys koskee henkilöitä, jotka ovat 14 vuorokauden sisällä ennen maahantuloa oleskelleet maassa, jonka koronailmaantuvuus on suurempi kuin 25 (100 000 henkilöä / 14 vrk).

Pakolliset terveystarkastukset eivät koske vuonna 2008 tai sen jälkeen syntyneitä lapsia, eikä tavaraliikenteen kuljetus- ja logistiikkahenkilöstöä työtehtävissään.

Tarvittaessa maahantulija voidaan asettaa 14 vuorokauden mittaiseen karanteeniin esimerkiksi silloin jos henkilö kieltäytyy terveystarkastuksen yhteydessä tarvittaessa otettavista testeistä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Erityisesti herkemmin leviävien virusmuunnosten vuoksi tulee noudattaa annettuja ohjeita ja varotoimia

Kainuun sote muistuttaa, että koronaviruksen ilmaantuvuus Etelä-Suomen maakunnissa on moninkertainen, Uudellamaalla jopa 20-kertainen Kainuuseen verrattuna.

Esimerkiksi vierailut läheisten luona muodostavat merkittävän tartuntariskin, jonka vuoksi lomanviettoa kehotetaan rajoittamaan vain siihen ryhmään, jossa aikaa vietetään muutenkin. Erityisesti herkemmin leviävien virusmuunnosten vuoksi tulee noudattaa annettuja ohjeita ja varotoimia, Kainuun sote muistuttaa.

Alueella on voimassa yli 20 hengen yleisten tilaisuuksien kokoontumisrajoitus, yli 12-vuotiaiden maskisuositus sekä suositus kaikkien lähikontaktien vähentämisestä, koskien myös yksityistilaisuuksia.

Koronatestiin tulee hakeutua vähäisistäkin oireista. Kainuun keskussairaalan koronatestaus palvelee kaikkina päivinä ajanvarauksella numerossa 040 165 0020.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Lisätietoja Kainuun soten verkkosivuilta sote.kainuu.fi/koronainfo.

Kainuun prikaatilla on tullut ilmi lisää tartuntoja.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä