Paikallisuutiset

Kainuussa ei ole sairaalahoidossa olevia koronapotilaita – perustason maskisuositus on voimassa 15.11. saakka

Koronatilanne Kainuussa on tällä hetkellä perustasolla ja yleisesti rauhallinen. Maanantaina todettiin aiempaan tartuntaan liittyvä jo karanteenissa olleen henkilön tartunta. Viimeisin alueelta muutoin saatu tartunta on todettu 1. lokakuuta. Alueella ei ole sairaalahoidossa olevia koronapotilaita.

Kainuussa esiintyy tällä hetkellä vain yksittäisiä tartuntoja. Perustason maskisuositus on voimassa 15.11. saakka. Perustasolla noudatetaan hygieniaohjeita, maskisuosituksia ja vältetään tarpeettomia lähikontakteja.

Kainuun lähialueilla ja Pohjois-Suomessa on viitteitä lisääntyvistä tartunnoista. Oulussa, Rovaniemellä, Pohjois-Savossa ja Länsi-Pohjan alueella on esiintynyt tautiryppäitä, joita ei kaikilta osin pystytä jäljittämään.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kainuun sote muistuttaa, että tilanne maakunnassa voi muuttua nopeastikin. Tämän johdosta edelleen on huolehdittava lähikontaktien vähentämisestä ja maskien käytöstä julkisilla paikoilla tai muissa tilanteissa, joissa ryhmiä on koolla.

Esimerkiksi harrastuksissa ja tapahtumissa yli 50 hengen tilaisuuksissa on noudatettava Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ja opetus- ja kulttuuriministeriön ohjeita hygieniasuosituksista ja turvaväleistä.

Korona-aikana suositellaan juhlien kuten isänpäivän, itsenäisyyspäivän ja pikkujoulujen viettoa etätapahtumina, maskisuojauksin ja asiaankuuluvin varotoimin järjestettynä. Esimerkiksi ravintoloiden noutopalveluiden avulla voi tarjoiluja järjestää kotioloissakin.

Kainuulaisia muistutetaan myös marraskuussa käynnistyvistä kausi-influenssarokotuksista. Riskiryhmään kuuluvat saavat rokotuksen ilmaiseksi. Samalla voi rokottautua omakustanteisesti myös pneumokokkirokotteella, joka erityisesti riskiryhmillä on hyvä lisäsuoja keuhkokuumetta, aivokalvotulehdusta ja verenmyrkytystä vastaan.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Lisätietoja saa verkko-osoitteesta sote.kainuu.fi/influenssarokotukset.

Kainuun sote suosittelee koronavilkun käyttöön ottamista.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä