Paikallisuutiset

Kainuussa 18 koronatartuntaa, joista puolet Kainuun prikaatissa

Rokotusaikoja on hyvin saatavilla.

Kainuussa on todettu 18 koronatartuntaa keskiviikkona.

Kainuussa koronaviruksen ilmaantuvuus 100 000 asukasta kohden kahden viikon jaksolla on 109,7.

Kainuun prikaatin mukaan yhdeksän sairastuneista on Kajaanissa palvelevalla varusmiehellä. Puolustusvoimien mukaan Kajaanin varuskunnassa on 19 koronatartuntaa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Muista yhdeksästä tartunnan saaneista yksi on Kuhmosta ja kuusi Kajaanista. Kahden osalta tartunnanjäljitys on kesken.

Uusia karanteeneja tapauksista on määrätty lähes 50.

– Nuorten aikuisten osuus tartunnoista on huomattava. Kehotamme nyt painokkaasti harkitsemaan kaiken ei-välttämättömän sosiaalisen toiminnan rajoittamista. Tartuntojen leviäminen jatkuu voimakkaana, ja nyt tarvitaan kaikkien panosta tilanteen rauhoittamiseksi, korostaa vs. pandemiapäällikkö Tuomo Erola Kainuun sotesta.

Hän myös muistuttaa, että positiivisen testituloksen tapauksessa henkilö asetetaan eristykseen ja altistuneet karanteeniin, eivätkä nämä määräykset ole vapaaehtoisia.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Myöskään uusintatestiä ei ole tarpeen ottaa, ellei siihen erikseen ohjata.

Koronalla on voinut altistua kajaanilaisissa ravintoloissa Lungibaari Grönissä ja Onnelassa lauantai-illan ja sunnuntain aamuyön aikana 24 – 25. heinäkuuta.

Kainuun sote kehottaa näissä ravintoloissa olleita hakeutumaan koronatestiin, mikäli oireita ilmenee.

Rokotusaikoja on hyvin saatavilla.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kainuussa on nyt lisätty Omasoten ajanvaraukseen mahdollisuus varata 16–17- vuotiaille sekä 12–15 -vuotiaiden riskiryhmään kuuluville rokoteaika netin kautta Kajaaniin, Sotkamoon ja Kuhmoon.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tuoreen tiedon mukaan myös Modernan rokotevalmisteella voidaan jatkossa rokottaa alaikäisiä. Tämä helpottaa myös rokote- ja ajanvarausjärjestelyitä, joita ollaan parhaillaan päivittämässä. Suomessa rokotteita annetaan tällä hetkellä kaikille 16 vuotta täyttäneille sekä 12 vuotta täyttäneiden riskiryhmään kuuluville.

– Rokoteaikoja on nyt saatavilla ja erityisesti nuoret ovatkin varanneet hyvin rokotuksia, joka on hyvä uutinen. Myös varusmiesten on mahdollisuus saada rokotukset palveluksessa ollessaan, joten kannustamme suojautumaan rokotteella, kun se on tarjolla, sanoo Erola.

Epidemiatilanne herättää monenlaisia kysymyksiä ja tunteita sekä epätietoisuutta. Vastauksia kuntalaisten usein esitettyihin kysymyksiin on koottu verkkosivuille sote.kainuu.fi/koronainfo.

Kainuun sote haluaa osaltaan sekä rauhoittaa asukkaiden lisääntynyttä huolta että muistuttaa epidemian torjunnan ohjeista.

– Kansalaisviestinnän lisäksi on lisätty myös alueen yrityksille suunnattua ohjeistusta, jotta tartuntojen leviämistä voitaisiin aktiivisesti rajoittaa.

Rokotusaikoja on hyvin saatavilla.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä