Paikallisuutiset

Kainuun sote jatkaa kiireettömien palveluiden supistamista – Sotkamossa varaudutaan supistamaan terveyskeskussairaalan paikkoja väliaikaisesti

Henkilöstön sairauspoissaolojen sekä edelleen jatkuvien työtaistelutoimien vuoksi Kainuun sote jatkaa kiireettömien toimintojen supistuksia 24. huhtikuuta saakka. Päätös koskee erikoissairaanhoidon poliklinikoiden ja perusterveydenhuollon vastaanottoja, suunniteltua leikkaustoimintaa sekä kehitysvammaisten työ- ja päivätoimintoja.

Kuhmossa on jouduttu sulkemaan röntgentutkimukset ainakin ensi viikon tiistaihin saakka. Tarvittaessa kiireellisiä kuvauksia tehdään joko Sotkamossa tai keskussairaalassa.

Lisäksi myös Sotkamossa varaudutaan terveyskeskussairaalan osastokapasiteetin väliaikaiseen pienentämiseen, mikäli lisähenkilöstöä ei saada.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Muutoin erityisen hankala tilanne on kotihoidon palveluissa sekä KAKSin teho-osastolla, joissa henkilöstövaje on suurta. Järjestelyillä on pystytty toimimaan, mutta esimerkiksi lakkotilanteessa emme pysty enää ottamaan vastaan muualta tulevia potilaita sairaalahoitoon, kertoo kuntayhtymän johtaja Maire Ahopelto .

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä