Paikallisuutiset

Kainuun koronatilanne on rauhallinen – Rokotusten ajanvaraus nyt auki 1951 ja sitä aiemmin syntyneille

Kainuun koronatilanne on rauhallinen ja kääntynyt selvään laskuun, kertoo Kainuun sote.

Edelliset tartunnat on todettu torstaina Kainuun prikaatilla, jolloin kolmelta varusmieheltä todettiin koronavirustartunta.

Kahden viikon ilmaantuvuus sataa tuhatta asukasta kohden on pudonnut alle kymmeneen.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Vartiuksen rajanylityspaikalla pääsiäisen paluuliikenne on ollut kohtuullisen vilkasta. Koronatestejä tehtiin eilen 52, joka on selvästi viimeaikaista suurempi määrä. Tartuntoja ei ole todettu.

Rokotusajanvaraus auki 70-vuotiaille ja vanhemmille

Koronarokotusten ajanvaraus on nyt auki 1951 ja sitä aiemmin syntyneille.

Lisäksi ajanvaraus on auki 1952–1956 syntyneille, jotka kuuluvat johonkin sairausperusteiseen riskiryhmään.

Koronarokotusten takaisinsoittopalvelussa on edelleen noin 400 puhelua jonossa, joita puretaan mahdollisimman pian. Ensisijainen ajanvaraustapa on Omasoten nettipalvelussa, jonka kautta voi valita parhaiten sopivan ajan.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

1951 tai aiemmin syntyneet valitsevat Omasote-palvelusta paikkakuntansa "iänmukaiset koronarokotukset". Ajan voi varata myös ajanvarausnumerosta 044 709 3788.

1952–1956 syntyneet (65–69-vuotiaat) sairautensa perusteella rokotusvuorossa olevat valitsevat Omasote-palvelusta paikkakuntansa "riskiryhmäläisten koronarokotukset". Ajan voi varata myös ajanvarausnumerosta 08 718 9303.

Rokotukset etenevät

Sotkamossa on tähän mennessä rokotettu ainakin ensimmäisellä koronarokotteella 16,4 prosenttia asukkaista, kertoo THL:n julkaisema tilasto.

Koko maassa rokotettujen osuus on 17,5 prosenttia.

Koronarokotusten ajavanvaraus auki 1943 syntyneille ja sitä vanhemmilleKoronarokotuksien ajanvaraus avautuu tänään 1943 syntyneille ja sitä vanhemmille sekä yli 16-vuotiaille, joilla on Downin syndrooma.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä