Paikallisuutiset

Joukkoaltistumiset johtaneet karanteeneihin Sotkamossa

Kainuun soten perjantaina kello 14 aikaan tulleen tiedotteen mukaan 1.10. todetussa koronaryppäässsä on todettu perjantaihin mennessä 6 koronatartuntaa. Tartuntoja on todettu Ristijärvellä, Paltamossa, Kajaanissa ja Sotkamossa, altistuneita ryppääseen liittyen on noin 35.

Joukkoaltistumisia koronavirustartuntoihin liittyen on tapahtunut ainakin No-Pan Auton Kajaanin liikkeessä 25.9.–1.10. välisenä aikana sekä eri paikoissa Kainuuta. Muita mahdollisia altistumisia on voinut tapahtua keskiviikkona 30.9. Kajaanin Citymarketissa ja aiemmin syyskuun lopussa Sotkamon Lidlissä, sekä mahdollisesti myös muualla Kajaanin, Sotkamon ja Ristijärven alueella.

Tartuntojen ja altistuneiden jäljitys on käynnissä. Tällä hetkellä näyttää, että Sotkamossa altistumiset liittyvät yllä mainittuun joukkoaltistumiseen, Sotkamon kunta tiedottaa. Altistumisten vuoksi myös varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen yksiköissä olevia lapsia ja nuoria on määrätty karanteeniin.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Sotkamon varhaiskasvatuksen ja koulujen työntekijöissä eikä näiden yksiköiden lapsissa tai nuorissa ole tällä hetkellä todettuja koronavirustartuntoja. Lisäaltistumisia ei ole tapahtunut koulu- eikä päiväkotityön yhteydessä. Koulujen ja päiväkotien toiminta jatkuu normaalisti. Kasvomaskien käyttösuositus jatkuu nykyisellä tasolla eikä muille laajemmille erityisjärjestelyille ole tällä hetkellä perusteita.

Mikäli epäilet koronavirustartuntaa, tee testi www.omaolo.fi palvelussa ja ole yhteydessä Sotkamon terveysasemalle p. 08 6156 5009 (ma-pe) tai päivystysapunumeroon 116 117. Testiajan voi varata myös www.omasote.kainuu.fi. Viikonloppuna näytteenotto tapahtuu Kainuun keskussairaalassa.

Testausajan saa soittamalla 116 117 tai varaamalla aika www.omasote.kainuu.fi. Kuntalaisten omalla toiminnalla on nyt suuri merkitys tartuntataudin leviämisen ennaltaehkäisemiseksi.

Kainuu on edelleen kasvomaskisuosituksen osalta perustasolla.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Juttua päivitetty 2.10.2020 kello 14.22. Kainuun soten tiedotteen mukaan.

Ohjeita

Toimi näin:

Käsi- ja yskimishygieniasta huolehtiminen voidaan alentaa merkittävästi omaa ja läheisten tartuntariskiä.

Jokaisen tulee huolehtia turvaväleistä.

Vältä lähikontakteja ja mikäli se ei ole mahdollista, tulee käyttää kasvomaskia julkisilla paikoilla.

Koronavilkku -sovelluksen lataamalla altistuneiden jäljittäminen helpottuu.

Käytä maskia:

Joukkoliikenteessä, jossa lähikontakteja ei aina voida välttää.

Matkalla näytteenottoon, odottaessa testituloksia mikäli on välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella.

Riskialueelta Suomeen saapuessa, siirryttäessä maahantulopisteeltä karanteeniin tai jos matkailijan karanteenin aikana on välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella

Koronavilkku-sovellus helpottaa altistuneiden jäljittämistä, kun mahdollisimman moni käyttää sovellusta.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä