Paikallisuutiset

Yhdistyksen puheenjohtaja Kaija Löhönen sekä vastaava toiminnanohjaaja Teija Mankinen sanovat, että toiminnasta tehdään kävijöidensä näköistä. Siksi he ottavat mielellään vastaan toiveita ja ehdotuksia siitä, mihin esimerkiksi retket järjestetään.

Hyvän Mielen Kulma on kuin yhteinen olohuone – Sotkamon Mielenterveyden tuki ry:n kevätkausi käynnistyi hyvillä mielin

Sotkamon Mielenterveyden tuki ry:n tiloihin Hyvän Mielen Kulmaan tullaan kohtaamaan muita ihmisiä ja hakemaan vertaistukea sekä osallistumaan viihdyttävään tekemiseen.

Kainuuntiellä Sotkamossa sijaitsevaan Hyvän Mielen Kulmaan oli keskiviikkona saapunut vajaa parikymmentä henkilöä. Aamupäivän ohjelmassa oli Sotkamon Mielenterveyden tuki ry:n infotilaisuus, jossa käytiin läpi tulevan kauden viikko-ohjelmaa sekä tapahtumia.

Iloinen puheensorina ja kahvin tuoksu täyttivät yhdistyksen tilat. Paikalla olleet juttelivat mukavia arkisista asioista. Tunnelma oli lämminhenkinen ja hyvä mieli konkreettisesti läsnä.

– Kun on pakkasta, ei ole sääskiä, sääkeskustelun lomassa naureskeltiin.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kevätkaudella Hyvän Mielen Kulmassa järjestetään tekemistä miltei päivittäin. Hyvän mielen keskiviikko järjestetään viikoittain.

Maanantaina parillisina viikkoina pidetään voimavararyhmä, jossa jokaisella kerralla on oma teema, josta keskustellaan.

– Yksinäisyys on yksi esimerkki käsittelemistämme teemoista. Se koskettaa todella monia ihmisiä. Voimavararyhmässä mietitään asioita, joista saamme voimaa omaan arkeemme, yhdistyksen vastaava toiminnanohjaaja Teija Mankinen kertoo.

Parittomina maanantaina kokoontuu virikeryhmä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Ryhmässä on tehty kaikenlaista aina musabingosta valokuvasuunnistukseen ja erilaisiin pieniin retkiin, Ryhmän vetäjä Heikki Okkonen kertoo.

Samana iltana on myös omaisten voimavararyhmä, joka on tarkoitettu mielenterveys- tai esimerkiksi päihdeongelmista kärsivien ihmisten läheisille.

– Siellä voi puhua asioista niiden oikeilla nimillä, jakaa kokemuksia ja saada vertaistukea, Mankinen kertoo.

Kerran kuussa torstaisin yhdistys järjestää sosiaaliklubin ja perjantaina on avoin olohuone, jolloin aiotaan pelata erilaisia pelejä ja viihtyä rennosti yhdessä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Myös hyvinvointialueen tuottamaa korva-akupunktiota on odotettu kovasti.

– Aikataulut ovat vielä avoinna tässä asiassa. Korva-akupunktio on ollut erittäin suosittu, Mankinen toteaa.

Hyvän Mielen Kulman seinällä on ajatuskartta kävijöille hyvää mieltä ja jaksamista antavista asioista sekä toiveista. Kuva: Noora Limnell

Teija Mankinen sanoo, että Sotkamon Mielenterveyden tuki ry:ssä on noin 70 jäsentä. Toimintaa järjestetään koko Kainuussa ja yhdistyksen retkiin ja tapahtumiin osallistuu paljon ihmisiä.

– Ei tarvitse olla jäsen, että voi osallistua toimintaan, Mankinen muistuttaa.

Jäsenyyden hyöty näkyy esimerkiksi retkien ja virkistyspäivien osallistumismaksujen hinnassa alennuksena.

– Retkille kannattaa ilmoittautua ajoissa, sillä kiinnostusta retkiämme kohtaan on paljon. Retkibussi on usein aivan täynnä, Mankinen toteaa.

Keskiviikkona paikalla olleet ihmiset kertoivat, että tulevat mielellään useisiin yhdistyksen viikoittaisiin ryhmiin ja kokoontumisiin.

– Täällä on iloisia ihmisiä ja mukava jutella sekä kohdata muita. Täällä käynti tuo päivään rutiinia, eikä tarvitse vaan olla kotona, eräs henkilö kuvailee.

Toimintaan voi tulla mukaan kuka tahansa, ihan vaan omana itsenään ja vaikka kaverin kanssa.

– Rennommissa toiminnoissa jutellaan mukavia ja vietetään aikaa yhdessä. Ryhmissä keskustellut asiat ovat luottamuksellisia ja ne jäävät näiden seinien sisäpuolelle, Mankinen muistuttaa.

Kaija Löhönen ja Teija Mankinen toivottavat ihmiset tervetulleeksi yhdistyksen toimintaan. Myös vapaaehtoisia tarvitaan lisää.

Yhdistyksen puheenjohtaja Kaija Löhönen kertoo, että toiminnan pariin tarvittaisiin lisää vapaaehtoisia. Mitään erikoista vapaaehtoisten ei tarvitse tehdä tai osata, halu jutella ja olla ihmisten parissa riittää.

Löhösen mukaan mielenterveyteen liittyy valitettavasti vielä paljon ennakkoluuloja. Paikalle tulleet ihmiset kuitenkin kertovat, että kynnys saapua paikalle ei ole ollut korkea.

Syynä tähän on se, että yhdistyksen palveluiden parissa oleminen antaa niin paljon positiivisia asioita omaan elämään.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä