Paikallisuutiset

Heijastin auttaa vain, jos se näkyy – Kontinjoella jaettiin heijastimia

Sotkamon kunta on jakanut kunnan kaikille ala- ja yläkoululaislle sekä esikoululaislle heijastimet. Viimeisenä heijastimet jatettiin Kontijoella tiistaina.

Sotkamon kunta on jakanut tänä syksynä 1150 heijastinta esi-, ala- ja yläkoululaisille. Heijastimia on luvassa tietty määrä muillekin kuntalaisille.

– Marraskuun lopulla on torilla joulun avaus, ja silloin jaetaan kuntalaisille 500 heijastinta, kunnanjohtaja Mika Kilpeläinen lupaa.

Tiistaina aamupäivällä Kilpeläinen jakoi heijastimia Kontinjoen koululla. Korona-ajan hengen mukaisesti opettajat olivat järjestäneet tilaisuuden salin sijasta ulos koulun kentälle.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Jos kunnan talousarvioesitys Kontinjoen koulun kentän osalta toteutuu, kenttä saa ensi kesänä pintaansa tekonurmen kunnan muiden alakoulujen tapaan. Kontinjoen koulun kenttä on Sotkamon koulujen kentistä viimeinen sorapintainen.

– Tuolla liikenteessä kun liikutaan, on hyvä näkyä, ettei satu mitään vahinkoja. Sen takia sen heijastimen on hyvä siellä heilua. Varmaan on hyvä olla useampi heijastin. Nyt laitetaan yksi heijastin jokaiselle jakoon kunnan puolesta, Kilpeläinen sanoi.

Kontinjoen koulun oppilaat olivat asettunet kentälle korona-ajan hengen mukaisesti harvaan avorivistöön. Koulunjohtaja Anu Rautiainen jakoi jokaiselle pyöreän heijastimen, jossa oli teksti "Sotkamo" ja kunnan vaakuna

Päivän valoisa aika on loka-marraskuussa jo lyhyt, eikä lumikaan vielä tuo maisemaan eloa. Talviaikaan siirtymisen jälkeen pimeä laskeutuu jo iltapäivän tunteina, eivätkä aamutkaan ole hämärää kirkkaampia.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Kun heijastimen saa, niin se on hyvä kiinnittää takkiin tai muuten näkyville. Jos se on kotona pöydän päällä, niin eipä se siellä auta, Kilpeläinen muistutti.

Oppilaat saivat ohjeen kiinnittää heijastin heti välitunnilla näkösälle.

– Kiinnittäkää se vaikka takin vetskariin tai nappitaskuun, ettei yhtään heijastinta tänään tarvitse pihalta kaivella, Rautiainen opasti.

Koulumatka muuttuu joillakin oppilailla marraskuun alussa, kun 6-tien toisella puolella ei noustakaan enää taksiin.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Me tullaan tuosta seuraavalla viikolla, neljäsluokkalainen Eliel Myllynen kertoo ja tarkoittaa valmistuvaa alikulkutunnelia.

– Sitten saa laittaa heijastinliivit ja kaikki.

Kakkosluokkalainen Pihla Karppinen sen sijaan kertoo jatkavansa kahden kilometrin koulumatkansa taittamista taksilla.

Lapset liikkuvat maanteillä ja kevyen liikenteen väylillä muutenkin kuin koulumatkoilla. Kontinjoen koulun kentälle on pitänyt kulkea ison tien yli.

– Nyt kun on ollut tuo remppa (alikulkutyömaa), niin äiti ja isi on sanoneet, että ei saa mennä sen yli, viidesluokkalainen Onni Tervo kertoo.

Yleensä kentälle on tultu pelaamaan autokyydillä. Jatkossa on turvallista tulla kentälle vaikka polkupyörällä.

Kunnanjohtaja Mika Kilpeläinen toi Kontinjoen koulun oppilaille heijastimet.
Koulunjohtaja Anu Rautiainen ojentaa heijastimen viidesluokkalaiselle Onni Tervolle.
Viidesluokkaklainen Onni Tervo, neljäsluokkalainen Eliel Myllynen ja kakkosluokkalainen Pihla Karppinen saivat kunnan heijastimet.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä