Paikallisuutiset

Ensi lauantaina kisataan kalastuskisassa. Kuva: Jussi Pohjavirta

Ensi viikon Lohirantaonki-kisaan kaikki pääsevät mukaan – Tapahtuma sai alkunsa jalokalakisojen puutteesta

Viime vuonna Lohirantaonki -kisan voitti Aila Kainumaa. Yleensä 20–30 ihmistä on osallistunut kisaan.

Ala-Sotkamon osakaskunta, Maanselän kyläyhdistys ja Sotkamo-lehti järjestävät yleisen Lohirantaonki -kisan lauantaina 17. kesäkuuta. Maanselän Hoikanlammella järjestettävä kisa alkaa kello 10 ja kisa-aikaa on neljä tuntia. Kuka mahtaa tänä vuonna napata eniten kirjolohia?

Sotkamo-lehti lahjoitti kisan alkuvuosina kiertopalkinnon, joka ojennetaan voittajalle tänäkin vuonna. Kiertopalkinnon lisäksi voittaja saa vuoden kalastusoikeuden Hoikanlampeen.

Lohikuninkaan tittelin voittaa suurimmalla suolistetulla lohimäärällä. Kilpailu on avoin kaikille ja kilpailulajina on yleinen lohirantaonki. Sarjoja kisassa on kolme: Naiset ja miehet ja nuoret. Alle 12-vuotiaille ei osanottomaksua, ja kaikki lapset palkitaan.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kisa sai 14 vuotta sitten alkunsa, kun jalokalojen kalastuskilpailusta oli puutetta, sanoo kisan yksi järjestäjistä Urpo Korhonen. Hänen lisäkseen mukana järjestelyissä on kuusi muuta vapaaehtoista.

Saaliiksi saadut kalat ovat olleet reilusta kilosta kahteen kiloon. Korhonen kuvailee, että lohta ei ole helppo saada koukkuun.

– Istutuskalat tuodaan Kuhmosta. Pitkään ovat kalat tulleet samalta toimittajalta, Korhonen sanoo.

Hoikalammen vieressä on Maanselän etappi -yritys, jossa osallistujien on mahdollista majoittuakin.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Kisalle hyvä paikka ja rantakin on hyvä. Kisassa saa kalastaa yhdellä vavalla ja aktiivi- ja passiivikalastus sallitaan, Korhonen sanoo.

Kisan jälkeen kalat punnitaan. Nappaamansa kalat saa itselleen mukaan. Lisäksi kalastuspaikalta voi ostaa kahvia ja makkaraa.

– Yleensä on ollut hyvä sää kisapäivänä. Kaikki vaan mukaan kilpailemaan, Urpo Korhonen kannustaa.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä