Paikallisuutiset

Älypuhelimeen saa monia matkailua helpottavia sovelluksia. Kuvassa vasemmalla auki Google Maps navigointiin ja oikealla AirBnb majoituspaikan löytämiseen. Kuva: Noora Limnell

5+1 mobiilisovellusta matkailijalle

Mobiilisovellukset helpottavat matkailijan tutustumista vieraan paikkakunnan nähtävyyksiin sekä auttaa löytämään juuri omaan lomamatkaan sopivan majoituksen ja aktiviteetit.

Älypuhelin on suomalaiselle matkailijalle erityisesti kamera sekä kartta. Kännykkään saa myös monia muita mobiilisovelluksia, jotka ovat hyvä apu matkailijalle.

Tässä jutussa esittelemme kuusi sovellusta, joista on apua lomalaiselle esimerkiksi sopivan matkakohteen tai majapaikan löytymiseen.

Sovellusten ulkonäkö sekä kieliasetukset voivat vaihdella puhelimen asetuksista sekä kielestä ja käyttöjärjestelmästä riippuen.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

112 Suomi (App Gallery, Google Play, App Store)

Matkustaessa turvallisuus on tärkeintä. Hätätilanteessa 112 Suomi -mobiilisovelluksen avulla matkailijan sijaintitiedot välittyvät hätäkeskukseen automaattisesti, joka nopeuttaa hätäpuhelujen käsittelyä ja apua osataan lähettää paikalle lähimmästä mahdollisesta yksiköstä.

112 Suomi -sovelluksen avulla matkailija saa myös vaara- ja viranomaistiedotteet sijaintitietoon perustuen omaan puhelimeensa.

Sovelluksen kielivaihtoehdot ovat suomi, ruotsi ja englanti.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kun olet ladannut sovelluksen, aseta ikoni puhelimen aloitusnäyttöön niin, että se on nopeasti löydettävissä. Muista antaa sovellukselle GPS-sijainnin käyttöoikeus.

112 Suomi sovellus kuvankaappaus Kuva: kuvankaappaus

AirBnB (Google Play, App Store)

Sovelluksen kautta yksityishenkilöt vuokraavat erilaisia majoituskohteista ympäri Suomea ja ulkomailla. Varattavissa on monenlaista majoitusta kodikkaista pienistä rantamökeistä aina keskustoissa sijaitseviin tyylikkäisiin kattohuoneistoihin. Sovelluksen avulla löytyy varmasti juuri omaan matkabudjettiin sopiva majapaikka.

AirBnB kuvankaappaus Kuva: kuvankaappaus

TripAdvisor (Google Play, App Store)

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Matkaopastusyrityksenä Tripadvisor pyrkii auttamaan matkailijoita matkan suunnittelussa ja aktiviteettien löytämisessä. Sovelluksesta matkailija voi lukea muiden reissaajien arvosteluita sekä kokemuksia, löytää lähellä olevia kiinnostavia kohteita sekä majoitusta ja esimerkiksi varata pöytiä ravintoloista.

Tripadvisor kuvankaappaus Kuva: kuvankaappaus

Google Maps (Google Play, App Store)

Vieraaseen paikkaan löytää parhaiten perillä karttasovelluksen avulla.

Google Mapsin toiminto nimeltä ”Areas of Interest” (mielenkiintoiset kohteet) näyttää kaupunkien suosituimmat alueet ja kadut merkitsemällä ne oranssilla pohjalla. Tämä toiminto auttaa matkailijaa päättämään esimerkiksi lounaspaikasta.

Google Maps kuvankaappaus Kuva: kuvankaappaus

Nomadi (Google Play, App Store)

Tamperelaisesta Nomadi -sovelluksesta matkailija näkee erilaisia reittejä eri kaupungeissa. Matkailija voi seurata joko muiden käyttäjien luomia reittejä tai luoda omansa. Nomadin kartat voi ladata omalle puhelimelle ja käyttää myös offline-tilassa.

Nomadi sovellus kuvankaappaus Kuva: kuvankaappaus

Duolingo (Google Play, App Store)

Jos haaveissa on matka ulkomaille, uuden kielen opettelu aloittaa hyvissä ajoin ennen matkaa. Duolingo on ilmainen sovellus yli 40 kielen oppimiseen nopeiden, pienten oppituntien kautta.

Oppitunneilla harjoitellaan vieraan kielen puhumista, lukemista, kuuntelemista ja kirjoittamista. Sovelluksen voi ajastaa muistuttamaan päivittäisestä oppitunnista.

Duolingo Kuva: Kuvankaappaus

Juttu on julkaistu syksyn 2023 Vuokatti Newsissä.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä