Heinä-Pekan jälkeläiset kokoontuivat serkusten tapaamiseen | App Sotkamo-lehti Skip navigation

Heinä-Pekan jälkeläiset kokoontuivat serkusten tapaamiseen

Enni Korhonen, Taina Lappi, Eila Keränen, Raija Ruuska, Janne Korhonen, Timo Keränen, Timo Lappi ja Tapani Kemppainen tapasivat toisensa Heinämäen koulun pihalla.
Enni Korhonen, Taina Lappi, Eila Keränen, Raija Ruuska, Janne Korhonen, Timo Keränen, Timo Lappi ja Tapani Kemppainen tapasivat toisensa Heinämäen koulun pihalla. Kuva: Pertti Granqvist
Timo Korhonen on suoraan alenevassa polvessa Heinä-Pekan jälkeläisiä. Heinä-Pekka oli hänen isänsä ukki. Sukukokouksen osallistujien kirjureina Tarja Rimpiläinen (oik.) ja hänen tyttärensä Petra Rytivaara. Korhosten sukua hekin.
Timo Korhonen on suoraan alenevassa polvessa Heinä-Pekan jälkeläisiä. Heinä-Pekka oli hänen isänsä ukki. Sukukokouksen osallistujien kirjureina Tarja Rimpiläinen (oik.) ja hänen tyttärensä Petra Rytivaara. Korhosten sukua hekin. Kuva: Pertti Granqvist
Jenna Rimpiläinen saapui sukukokoukseen Tuusulasta yhdessä äitinsä Marjo Itkosen kanssa.
Jenna Rimpiläinen saapui sukukokoukseen Tuusulasta yhdessä äitinsä Marjo Itkosen kanssa. Kuva: Pertti Granqvist
Oiva Korhonen (oik.) on tilaisuuden järjestäjän Eino Korhosen edesmenneen siskonmies. Oiva Korhonen oli juhlien vanhin osanottaja, 94-vuotta.
Oiva Korhonen (oik.) on tilaisuuden järjestäjän Eino Korhosen edesmenneen siskonmies. Oiva Korhonen oli juhlien vanhin osanottaja, 94-vuotta. Kuva: Pertti Granqvist
Kirsti Korhonen Hiisijärveltä on Heinä-Pekan tyttärentytär. Mukana juhlissa tytär Pirjo Kemppainen.
Kirsti Korhonen Hiisijärveltä on Heinä-Pekan tyttärentytär. Mukana juhlissa tytär Pirjo Kemppainen. Kuva: Pertti Granqvist

Heinämäen entisen kansakoulun, nykyisen kylätalo Heiniksen pihamaalla halataan ja kätellään.

Enni Korhonen, Taina Lappi, Eila Keränen, Raija Ruuska, Janne Korhonen, Timo Keränen, Timo Lappi ja Tapani Kemppainen ovat enemmän tai vähemmän sukua keskenään.

Jos eivät muuten, niin puolisoittensa kautta.

Sunnuntaina he saapuivat esi-isänsä J uho Pekka Korhosen eli Heinä-Pekan syntymä- ja asuinsijoille.

Heinä-Pekka nimi lie tullut hänen asuinpaikastaan Heinämäestä.

Meno on melkein kuin Vesivehmaan jenkassa, missä vanhat ja nuoret menivät samalla lailla.

- Minä vanhimpana katselen näitä serkuksia, kun ne täällä hurisee, kuvailee tunnelmaa Enni Korhonen (87).

Huolimatta korkeasta iästään ei Enni Korhonen ollut serkusten tapaamisen vanhin. Kuhmon Koskenmäestä saapunut Oiva Korhonen (94) ja Hiisijärveltä tapaamiseen tullut Kirsti Korhonen olivat vielä Enni Korhosta vanhimpia.

Pornaisissa asuva Enni Korhonen (os. Haverinen) on tilaisuuden järjestäneen Eino Korhosen edesmenneen isoveljen Tauno Korhosen leski.

Heinä- Pekka oli Einon ja Taunon ukki.

Oiva Korhonen Einon siskonmies ja Kirsti Korhonen Heinä-Pekan (s. 1863) tyttärentytär. Kirsti Korhonen eli Kilpelänvaaran Kirsti (os. Mäkäräinen) on alenevassa polvessa Heinä-Pekan vanhin elossa olevan jälkeläinen.

Serkusten tapaamiseen saapui yli 70 sukukuntaan kuuluvaa.

Yhteensä serkuksia on neljässä polvessa 267.

Aiheesta lisää Sotkamo-lehdessä tiistaina 16.7.