Kaukaisia vieraita pesäpallo-ottelua katsomassa | App Sotkamo-lehti Skip navigation

Kaukaisia vieraita pesäpallo-ottelua katsomassa

Anneli Rusanen, Toni Oittinen, Hiroe Riikonen ja Pauli Riikonen seurasivat pesäpallo-ottelua Sotkamon Keskuskentällä torstaina.
Anneli Rusanen, Toni Oittinen, Hiroe Riikonen ja Pauli Riikonen seurasivat pesäpallo-ottelua Sotkamon Keskuskentällä torstaina. Kuva: Pertti Granqvist

Sotkamolaisilla Anneli Rusasella ja Toni Oittisella oli mukanaan pesäpallo-ottelussa torstaina vieraita kaukomailta.

Australiassa asuvat Hiroe Riikonen ja Pauli Riikonen ovat kuukauden kestävällä lomalla Suomessa ja Sotkamossa. Kun Sotkamossa ollaan, niin pesäpallo-otteluita pitää tietenkin käydä katsomassa.

Sotkamoon Riikoset toi ystävyys Tonin ja Annelin kanssa.

He ovat aikoinaan tavanneet Australiassa. Heitä yhdistää yhteinen harrastus, nimeltään golf. Kyseiselle harrastukselle Vuokatti tarjoaa erinomaiset mahdollisuudet, mikä lienee ollut yksi syy vierailulle.

Pauli Riikonen kertoi syntyneensä Pieksämäellä ja lähteneensä 19-vuotiaana Australiaan.

- Erikoisluvalla sain mennä silloin sen ikäisenä. Isäni oli jo tuolloin Australiassa.

Tuolloin elettiin vuotta 1980.

Pauli kertoi työskennelleensä ensiksi autotehtaassa. Metalliala vaihtui puuhun, nykyisin Pauli on yrittäjä. Hänen yrityksensä tuotteita ovat ikkunanpokat ja puiset kaihtimet.

Kaksi vuotta sitten myyntimatkalla Tokiossa Pauli kertoi tavanneen nykyisen vaimonsa Hiroen. Kerta oli ensimmäinen kun Pauli toi vaimonsa käymään kotimaassaan Suomessa.

Vaan tuskin viimeinen. Sen verran innostunut näkemästään ja kokemastaan Hiroe Riikonen sanoi olevansa. Hän oli ihastunut suomalaiseen luontoon, ilmastoon, elämänmenon rauhallisuuteen ja ihmisten ystävällisyyteen ja rehellisyyteen.

Australian helteisiin tottuneille ilmasto Suomessa on tänä kesänä ollut miellyttävän viileä.

- Pidän ympäri vuoden Australiassa shortseja. Niillä tarkenee oikein hyvin, Brisbanessa asuva Pauli Riikonen kertoi.